Ustál ránu jak z děla a pak knockoutoval svého soupeře. Britský „Drsňáček“ si nemohl přát lepší debut v UFC

Ustál ránu jak z děla a pak knockoutoval svého soupeře. Britský „Drsňáček“ si nemohl přát lepší debut v UFC zdroj: Getty Images

Dlouho očekávaný UFC debut britské hvězdy Paddyho Pimbletta splnil očekávání a mladý bojovník si za svůj výkon odnesl bonus 50 tisíc dolarů.

Včera měl v UFC debut jeden z bojovníků, o kterého UFC hodně stálo už delší dobu. Britský talent Paddy „The Baddy“ Pimblett se konečně odhodlal vstoupit do UFC a jeho debut stál rozhodně za to. Jeho vizáž 13letého kluka s účesem podle kastrolu, by mohla kdekoho zmást, ale pravdou je, že tenhle výstřední blonďák rozhodně umí bojovat.

Dnes 26letý Paddy začal s MMA velice brzy. Rodák z Liverpoolu s přízvukem stejně tvrdým jako jeho pěsti, měl svůj první profesionální MMA zápas už v 17 letech a své dospělé soupeře rozhodně nešetřil. Své první 4 zápasy přesvědčivě vyhrál a bylo jasné, že se jedná o velice talentovaného sportovce. Než přišel do UFC, nasbíral 16 vítězství (z toho 6 KO a 7 submisí) a pouhé 3 porážky. V zápasech využíval především své velice agresivní jiu-jitsu a nebál se aplikovat netradiční techniky jako třeba naskočený triangle choke a podobné „šílenosti“. Dnes je z něj ale komplexní bojovník, který má i solidní postoj a představuje problém ve všech oblastech boje.

UFC si jej všimlo už před 5 lety, když vyhrál šampionský titul v pérové váze organizace Cage Warriors. Tehdy ale Paddy největší MMA organizaci na světě odmítl a zůstal věrný Cage Warriors. O pět let později, když už Angličan bojoval v lehké váze a stal se vyzrálejším bojovníkem (a když UFC nabídlo větší výplatu), nabídku poměřit se s těmi nejlepšími na světě vzal.

UFC proti němu v jeho debutu postavilo brazilského bojovníka Luigiho Vendraminiho, který má mimo černého pásu v BJJ také velice solidní striking. A to se taky záhy ukázalo.

„The Baddy“ zahájil zápas agresivně a začal svého soupeře okopávat frontkicky, lowkicky i highkicky. Vendramini zůstával v klidu, sem tam mu vrátil dobrý lowkick, a když se naskytla příležitost, trefil Pimbletta velice tvrdým levým hákem, který by normálního člověka určitě složil bezvládně na zem. Jenže Paddy není úplně normální člověk. Trochu se mu podlomily kolena, ale jinak ránu ustál. Následný takedown od jeho brazilského soupeře však neubránil a ocitl se ve špatné pozici na zemi, kde od Luigiho dostával dobré údery a lokty. Brzy se ale dokázal postavit zpět na nohy a začala vyrovnaná a tvrdá bitva.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený 5thRound (@5th_round)

Oba borci se trefovali tvrdými údery, ale vypadalo to, že Paddy je více „rozlítaný“ než soustředěný Luigi, který začínal mít navrch. Liverpoolský rodák měl ale obrovskou výhodu – tvrdou bradu a absolutní hlad po vítězství. Zařadil vyšší rychlost a rozhodl se, že svého soupeře prostě přebije. Načnul jej pravým hákem, po kterém Brazilec zavrávoral a Paddy se do něj pustil ještě zuřivěji. Po několika dalších tvrdých úderech šel Luigi Vendramini k zemi a rozhodčí zápas ukončil. Paddy „The Baddy“ Pimblett tak vyhrál působivým vítězstvím na TKO, kde ukázal tvrdou bradu i schopnost nepanikařit, když se zápas nevyvíjel tak, jak si představoval.

Ještě před samotným debutem v UFC Paddy vzkazoval, že se do UFC nejde jenom zúčastnit, ale že jde organizaci ovládnout, a že bude novým nejsledovanějším bojovníkem, podobně jako se to před lety podařilo Conoru McGregorovi. Těžko říct, jestli se mu tato předpověď vyplní, ale ve svém prvním zápase v UFC ukázal, že potenciál na to má.

Zdroje:  ufc.com

Nejnovější články