Brunson uškrtil britského bouřliváka a volá po odvetě se šampionem Adesanyou

Brunson uškrtil britského bouřliváka a volá po odvetě se šampionem Adesanyou Brunsonova submise byla nekompromisní. | zdroj: Getty Images

Derek Brunson znovu zaujal skvělým wrestlingem, v zápase s Darrenem Tillem sice chvíli čelil velikým problémům, nakonec ale donutil Angličana odklepat.

Americký bojovník střední váhy UFC Derek Brunson znovu předvedl skvělou zápasnickou formu. S britským fighterem Darrenem Tillem měl ve třetím kole namále, ale nakonec zvládl vytáhnout parádní submisi a ukázal, že momentálně patří v této divizi mezi širší špičku.

Jejich společný duel hned od začátku naznačil, že nepůjde o přetaktizovanou bitvu. Till už v prvních vteřinách vyrazil do útoku, předvedl několik velice hezkých kombinací a dokonce svému soupeři zvládl ubránit pokus o strh. Brunson se však nevzdal a single leg takedownem nakonec svého soupeře dostal na podlahu.

Na zemi působil Brunson naprosto dominantně. Z horní pozice držel Angličana ve velkém tlaku a několikrát vyslal opravdu tvrdé lokty a údery. Till byl chvílemi v opravdu nezáviděníhodné situaci, ale pokaždé se nějakým zázračným způsobem dokázal ubránit a vydržel tak nakonec až do závěrečného gongu, který ohlašoval konec úvodní časti.

Derek Brunson - Darren Till Derek Brunson - Darren Till | zdroj: Getty Images

Brunsonovi se tento postup osvědčil, a proto hned na začátku druhého kola svázal svého protivníka do klinče, natlačil ho k pletivu a snažil se o další takedown. Ten se mu po nepříjemné přetahované  povedl a více jak tři minuty jsme opět mohli sledovat tuhé zápolení na zemi, v němž měl Brunson jasně navrch.

Till ale rozhodně nic nevzdával a opět vydržel až do gongu. Ve třetím kole navíc rozjel slušnou sérii calf kicků a chvílemi to vypadalo, že by mohl zápas zvrátit na svoji stranu. Po třech minutách navíc Brunsona trefil několika háky přímo do hlavy a začínalo to vypadat, že si dojde pro TKO. Američan ale znovu vytáhl svojí nejsilnější zbraň, kterou je jeho parádní wrestling.

Ve vší síle se rozeběhl a po krátkém zápolení dostal Tilla znovu na zem, kde ho začal ničit. Ostrovana si nejdříve načal silnými kladivy a následně se mu dostal na záda, kde mu obtočil paží kolem krku. Till nebyl v této situaci schopen klást jakýkoliv odpor a po pár vteřinách o Brunsonovu paži odklepal, čímž zpečetil svojí čtvrtou porážku z posledních pěti zápasů.

Brunson naopak získal pátou výhru v řadě a ukázal, že by mohl být v blízké budoucnosti solidním kandidátem na titulový zápas. Nynější šampion Israel Adesanya s ním sice v roce 2018 udělal krátký proces a utloukl ho už na konci prvního kola, ale Brunson v poslední době předvádí, že se od té doby markantně zlepšil a jeho wrestling by mohl „Izzymu“ nadělat pořádné problémy.

Že by si zasloužil souboj o nejcennější trofej ostatně Brunson naznačil i v pozápasovém rozhovoru, kde si postěžoval, že do této chvíle nebyl jako vyzyvatel brán v potaz. „Jsem už unavený z toho, že v souvislosti s titulovým zápasem není skloňováno moje jméno,“ prohlásil. „Naposledy jsem dostal namláceno před čtyřmi lety a teď jsem se dostal do úplně jiné fáze.“

Zdroje:  Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články