„Probouchám mu díru do hlavy“ vzkazuje s úsměvem Till, který se o víkendu utká s Brunsonem

„Probouchám mu díru do hlavy“ vzkazuje s úsměvem Till, který se o víkendu utká s Brunsonem zdroj: Getty Images

Vtipálek, ale především nebezpečný bojovník Darren Till se o víkendu utká s americkým wrestlerem Derekem Brunsonem. I když je to prý všechno „o lásce“, chce mu udělat díru do hlavy.

Známý britský bouřlivák z Liverpoolu,  Darren „The Gorilla“ Till, bude chtít o víkendu dokázat, že má na to, aby se vyšvihl zpět do elitní pětky střední divize. V cestě mu ale bude stát rozjetý americký bojovník Derek Brunson, který by se výhrou nad Tillem dostal blíže zápasu o titul.

Osmadvacetiletý Till (18-3) ale určitě nebude chtít dát svou kůži lacino a moc dobře ví, že tento zápas je pro jeho kariéru velice důležitý. V posledních 4 zápasech totiž vyhrál pouze jednou (a to velice těsně nad Kelvinem Gastelumem) a i přestože minulý rok proti Robertu Whittakerovi předvedl velice vyrovnanou bitvu a prohrál jen těsně na body, pokud by chtěl v budoucnu pomýšlet na titulovou šanci, musí Brunsona porazit a upevnit svou pozici ve střední váze.

Derek Brunson (22-7) naopak jede na vítězné vlně a hodlá v tom pokračovat. Vyhrál 4 zápasy v řadě proti mladým talentovaným bojovníkům jako je Edmen Shahbazyan nebo Kevin Holland a ve svých 37 letech všem ukázal, že jej ještě není radno odepisovat. Většinu své kariéry byl Derek považován za tzv. "gatekeepera", tedy hlídače brány do nejužší špičky a skutečně ji dokázal před mladými „vlky“ ubránit. Brunson je kvalitním bojovníkem, ale v souboji s absolutní elitou jako je Adesanya, Whittaker, Silva nebo Romero vždy pohořel. Teď však vzkazuje, že by rád podnikl ještě jeden útok na šampionský titul a hodlá Tilla odstranit z cesty:

„Jasně, upínám se na to (potenciální titulový zápas). Chci zapůsobit, chci ho ukončit a potom bych chtěl titulovou šanci. Můžu sedět a čekat a potom co Israel (Adesanya) a Whittaker dobojují, myslím, že bych měl být určitě dalším. Mám 4 vítězství v řadě, tohle bude páté, takže určitě ano,“ prozradil své ambice na titulový zápas Brunson.

Zápas mezi Brunsonem a Tillem bude typickým duelem mezi skvělým wrestlerem se solidní tvrdou pravačkou v podobě amerického bojovníka a výborným strikerem v podobě britského bouřliváka. Toho si je vědom také Brunson a v zápase bude sázet především na své takedowny:

„Je docela zručný na zemi, ale ano, určitě (vsadím na svůj wrestling),“ poodhalil Brunson svoji taktiku na víkendový zápas. „Když jde o grappling, jsem černý pás v BJJ a „All – American“ wrestler. Na zemi mám určitě větší šance. Myslím, že na zemi mu udělám spoustu škody a budu ho kontrolovat. Vím, že bude nervózní z takedownů. Pokud není, tak by měl být. A to určitě otevře další dveře. O tom to je, být kompletní bojovník a pokračovat v rozvoji svých dovedností, abys mohl být nebezpečným ve všech různých oblastech. To je součástí mé taktiky, být nebezpečným všude.“

Ani Darren Till neplánuje svého soupeře ušetřit a bude chtít udělat pro vítězství cokoliv. „Přeji jeho rodině hodně štěstí, doufám, že dostane peníze, doufám, že bude v pořádku… ale i tak tam půjdu a v sobotu mu probouchám díru do hlavy.  To je moje mentalita a já doufám, že má tu samou mentalitu. Ale je to všechno v rámci lásky,“ řekl s úsměvem Darren Till.

Britská „Gorilla“ je kromě svého nebezpečného strikingu znám také tím, že se velice rád a velice trefně opírá do svých soupeřů a ani Brunson nebyl výjimkou:

„Myslím, že je třída. Vím, že říkal, že mu píšu každý den, a to opravdu dělám,“ zasmál se Till. „Dělám to zajímavým, jeden den přeju jeho rodině hodně štěstí a druhý den do něj melu sra*ky, prostě to dělám zajímavým. Nemám nic proti Derekovi, myslím, že je to fajn chlap, mám rád jeho tým, jeho management. Je tady, aby dělal práci. Dělal ji (v poslední době) více než já, porážel nějaké týpky a nechci nikoho urazit, ale já nejsem žádný Kevin Holland a nejsem žádný Shahbazyan. Jsem úplně jiné zvíře, mám fight IQ, stávám se s věkem víc a více divočejší. Ale vypadá to, že on se taky zlepšuje s věkem. Vím, že mu je 37, ale vypadá to, že bloňdatý Brunson je jako mumie,“ zasmál se znovu Till s odkazem na Brunsonovy odbarvené kadeře.

„Jsem na sobotu připravený, udělal jsem všechnu práci, lapy, sparingy a jsem připravený na cokoliv, co přijde,“ řekl rozhodně Till.

Hlavní karta sobotního turnaje UFC Fight Night: Brunson vs. Till začíná v sobotu, v poměrně netradičním a příjemném čase, ve 22 hodin. Hlavní zápas turnaje tak přijde na řadu kolem půlnoci.

Zdroje:  mmafighting.com , espn.com , youtube - maclife

Nejnovější články