Zakladatel Facebooku se dal na MMA, chválí ho i hvězdy UFC

Zakladatel Facebooku se dal na MMA, chválí ho i hvězdy UFC Dřív Mark Zuckerberg běhával, ale pak ho to přestalo bavit a dal se na MMA | zdroj: Profimedia

Ačkoliv mnozí lidé stále považují bojové sporty za zábavu hloupých agresivních lidí, propadá jim stále více známých a úspěšných lidí. Naposledy se záběry z tréninku pochlubil Mark Zuckerberg.

Bojové sporty se těší rostoucí popularitě a není divu, že jim propadá stále více známých osobností. Zatímco někteří jsou spíše pasivními fanoušky, jiní se dokonce sami pustili do tréninku. Jedním z nich je i zakladatel Facebooku Mark Zuckerberg.

„Dostal jsem se k tomu vlastně během posledních 12 měsíců. Dost jsem běhával a co začal covid, tak jsem se dal na surfování a foil surfování, a pak na MMA," vysvětlil Zuckerberg před pár v podcastu UFC komentátora Joe Rogana. Mezi lidmi, kteří surfují, a těmi, co dělají jiu-jitsu, podle něj existuje velká provázanost, a tak od přátel posbíral tipy na tělocvičny a nakonec zakotvil v Guerilla Jiu-jitsu.

"Je to opravdu ten nejlepší sport. Otázkou není, jak jsem se k němu dostal ale jak to, že jsem o něm do teď nevěděl. Po 5 minutách mého první tréninkové lekce jsem si říkal, kde to celý můj život bylo?" pokračoval Mark. "Máma mě nutila dělat tři různé sporty a můj život se vydal špatným směrem, když jsem si na střední škole místo zápasu vybral dělat závodně šerm místo wrestlingu nebo něčeho podobného."

Pár dní poté Zuckerberg dokonce na Instagramu sdílel video, kde lehce spáruje s profesionálním bojovníkem Khaiem Wu. Šéf společnosti Meta samozřejmě neaspiruje na to, že by se stal sám zápasníkem, ale je zároveň krásným příkladem, že se bojové sporty dají provozovat i jen tak pro zábavu. A kdo ví, třeba ho někdy uvidíme na nějaké soutěži v brazilském jiu-jitsu jako nedávno herce Toma Hardyho.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Mark Zuckerberg (@zuck)

V komentářích Marka pochválila i řada známých bojovníků, i on ale v odpovědích ukázal, že MMA dění sleduje a ví, kdo je kdo.

"Jo!!! Zatraceně úžasné, Marku!" ozval se například Conor McGregor.

"Opravdu úžasné tohle vidět! Nevím, možná tě brzy čeká premiéra v UFC," zažertoval šampion bantamové váhy Aljamain Sterling.

Úřadující šampion střední váhy Bellatoru Johnny Eblen dokonce Zuckerberga pozval na společný trénink. "Pojďme do toho! A gratulace k pásu, šampione!" odepsal šéf jedné z největší technologických společností.

Zdroje:  YouTube - Joe Rogan Experience

Nejnovější články