Angela Lee předvedla svou houževnatost a po mateřské pauze obhájila svůj titul ve ONE proti dravé Stamp Fairtex

Angela Lee předvedla svou houževnatost a po mateřské pauze obhájila svůj titul ve ONE proti dravé Stamp Fairtex Angela Lee utěšuje zklamanou Stamp Fairtex po porážce. | zdroj: Getty Images

Skvělý zápas o titul šampionky atomové váhy vyústil v hezký moment plný respektu ze strany obou bojovnic.

Turnaj ONE: X se asijské organizaci ONE Championship opravdu povedl a zlatým hřebem večera se stal souboj v MMA mezi současnou šampionkou Angelou Lee a její vyzývatelkou Stamp Fairtex o titul královny atomové váhy.

Thajská bojovnice Stamp Fairtex začínala s thaiboxem začínala už jako malá holka, aby se ubránila dětem ve škole, které ji šikanovaly. Postupem času se z ní však stala obávaná šampionka v muay thai a nedávno se také dokázala úspěšně přeorientovat na MMA. Vyhrála dokonce pyramidový turnaj o post vyzývatelky a i když se netajila s tím, že je pro ní Angela idolem, a že je jí ctí s ní bojovat o titul, rozhodně jí ale nechtěla dát nic zadarmo.

Angela Lee se stala šampionkou už v roce 2016 a doposud ji nikdo nedokázal sesadit z trůnu. Nedávno si však musela dát od zápasů téměř dva a půl roku dlouhou pauzu, protože jí čekaly mateřské povinnosti, když se jí před rokem narodila dcera.

Jestli však někdo pochyboval o tom, že by se Angela nevrátila po dlouhé pauze a po porodu v plné síle, hned ze začátku souboje byly tyto pochyby určitě rozptýleny. Kanadská bojovnice do Stamp naprosto vlétla a údery ji zatlačila ke kleci, kde se jí snažila hodit na zem.

To se jí sice nepovedlo, ale i tak jí udělala škodu dalšími údery a znovu ji přišpendlila ke kleci. Po chvíli se však obě bojovnice rozvázaly a Stamp trefila Angelu tvrdým úderem na játra. Šampionka se okamžitě v bolestech předklonila a bylo jasné, že je v problémech. Thajská bojovnice jí začala pronásledovat a snažila se jí ukončit, jenže Angela se nedala a přišpendlila Stamp znovu ke kleci, odkud ji povalila na zem a vzala ji záda. Škrcení však thajská bojovnice do konce kola ubránila a tak šel zápas do dalšího kola.

To už bylo více jednostranné a Angela šla tvrdě za svým. Zatlačila Stamp ke kleci, kde ji vzala na zem a začala ukazovat proč má černý pás v BJJ. Zavřela Stamp do trianglu, ale thajská bojovnice se z toho přece jen dostala a ubránila i následný armbar. I tak ale kanadská šampionka pokračovala v šikaně na zemi a dostala Thajku do twisteru, při kterém ji pořádně vyždímala páteř. Ani to však Stamp neodplácala a tak jí Angela vzala záda a přišpendlila ji k zemi, odkud se jí podařilo houževnatou Thajku uškrtit jen deset sekund před koncem druhého kola. I po dlouhé pauze a porodu tak Angela Lee ukázala, že je pořád skvělou šampionkou, a že se nechystá předat svůj titul nikomu jinému.

Po zápase ještě došlo mezi oběma bojovnicemi k hezkému momentu. Angela šla poděkovat Stamp za zápas a ta se jí omlouvala: „Promiň, že jsem nepodala lepší výkon,“ řekla zklamaná thajská bojovnice. „To neříkej! Jsi úžasná a jednou budeš úžasná šampionka,“ odpověděla Angela Lee. Ta navíc po zápase dostala bonus 50 tisíc dolarů za výkon večera, takže její návrat do klece nemohl dopadnout lépe.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený ATSteveDuncan (@atsteveduncanmma)

 

Zdroje:  onefc.com

Nejnovější články