Maté Kertész a Bojan Veličkovič o víkendu zabojují o další titulovou šanci. Co na sebe chystají?

Maté Kertész a Bojan Veličkovič o víkendu zabojují o další titulovou šanci. Co na sebe chystají? Premiéra Srba Bojana Veličkoviče v Oktagonu dopadla na výbornou. | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Organizace Oktagon MMA už příští víkend nabídne další turnaj v sérii Prime, který vrací na Slovensko. Galavečer tentokrát ozdobí dvojka a trojka welterové divize - Maté Kertész a Bojan Veličkovič.

Jejich společným jmenovatelem je David Kozma. Oba se mu pokusili sebrat opasek šampiona, ani jednomu se to ale nepodařilo, v případě Kertésze ani napodruhé. S “Růžovým panterem” naposledy změřil síly Bojan Veličkovič, jak ale vysvětlil během vysílání MMA letem světem, do bitvy šel bez plnohodnotné přípravy, navíc po zranění. Původně měl nastoupit proti Kertészovi, Maté se ale zranil, takže zápas odpadl. Bojan se příliš nezlobil, protože si během přípravy zlomil žebro. Minimálně na měsíc tedy musel zapomenout na wrestling a také boj na zemi, piloval hlavně fyzičku a postoj, vše chtěl dohnat v posledních týdnech před zápasem. Pak se ale dozvěděl, že odpadá, přípravu tedy úplně zabalil a na doporučení trenérů se věnoval aktivnímu odpočinuku na horách.

Rozhodně nepočítal s tím, že se promotéři ozvou s náhradním plánem, navíc rovnou s nabídkou na titulovou bitvu. “Nemohl jsem odmítnout, protože mám rád podobné příležitosti, vždy po nich rád skočím,” řekl a připomněl, že na nabídku kývnul pouhých 11 dní před zápasem. “Ukázal jsem, že mohu být nebezpečný, i když jsem vůbec netrénoval. Dalo mi to motivaci a jistotu,” řekl, přičemž upozornil, že se na nedostatečnou přípravu rozhodně nechce vymlouvat, o zranění ostatně až na trenéry nikdo nevěděl. Kozmu pochválil za zvolenou strategii, během zápasu totiž nastavil vysoké tempo, které Bojan nedokázal udržet. “Když ve čtvrtém kole vycítil, že už nemám energii, využil této příležitosti a ukončil mě, což byl z jeho strany velmi dobrý krok.”

Do zápasu s Kertészem už ale nastupuje po plnohodnotném kempu, kondičně by na tom tedy měl být o poznání lépe. Uznal, že se Maté Kozmovi v lecčem podobá. “Rád postupuje dopředu, nerad couvá. Ale jak jsem řekl, v tomto souboji mohu také tlačit dopředu, rád vytvářím tlak,” řekl a naznačil, že bude záležet na tom, kdo dříve najde správnou vzdálenost a využije příležitosti. Soupeře vnímá jako všestranného a hladového bojovníka, předpokládá, že půjde o velmi atraktivní podívanou. “Chci ukázat to nejlepší, co umím, jestli to bude stačit na to, abych rozhodl před limitem, to nevím, ale jsem připraven makat celá tři kola.”

Ve vysílání se krátce objevil také druhý aktér zápasu. Maté Kertész přiznal, že má za sebou velmi dlouhou přípravu, kvůli výše zmíněnému zranění totiž trénovat nepřestal, odpočinout nechal pouze zraněnou ruku. Nyní už je ale připraven, a to i na Bojana. “Je to tvrdý bojovník, ale to platí pro všechny mé soupeře z posledních zápasů.”

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Jedna z otázek mířila na Bojanovy ničivé kopy, které ochutnal i Kozma. Maté spoléhá na školu svého trenéra, jenž je také levák, navíc se téměř 20 let věnoval taekwondu, takže kope velmi podobně. Kertész doufá, že je na tuto zbraň připraven, kvůli Bojanovi ani nehodlá měnit střeh. “Když spáruješ s leváky, časem si na ně zvykneš.” Je zajímavé, že mají oba bojovníci porovnání skrze zápasy s Kozmou. Kertész předpokládá, že na Bojana budou fungovat jeho dovednosti v grapplingu, zároveň ale věří, že se mu vyrovná i v dalších ohledech. “Cítím, že jsem na takové úrovni, abych s ním mohl zůstat v postoji.”

Oba samozřejmě touží po další titulové šanci, není ale vůbec jisté, zda se vítěz znovu potká s Kozmou. “Růžového pantera” se totiž pokusí zkrotit Petr Kníže, který už ho před lety jednou porazil. Zápas se uskuteční 9. 4. v Ostravě.

Duel Kertész vs. Veličkovič je hlavním tahákem turnaje Oktagon Prime, který začíná v sobotu v 18:00. Vysílání lze sledovat prostřednictvím stránek Oktagon.tv.

Zdroje:  MMA letem světem

Nejnovější články