Až porazí Lea Brichtu, pořídí si medvídka mývala. Rajnocha čeká v sobotu tvrdá bitva na turnaji RFA 3

Až porazí Lea Brichtu, pořídí si medvídka mývala. Rajnocha čeká v sobotu tvrdá bitva na turnaji RFA 3 Vítězslav Rajnoch | zdroj: FOTO: Vítězslav Rajnoch

Ostravský turnaj RFA 3 ozdobí zápas Lea Brichty s Víťou Rajnochem. Čeká nás tvrdá postojářská bitva. Rajnoch si do zápasu věří a dokonce si vysnil zajímavou odměnu za vítěznou premiéru v nové české organizaci. 

Osmadvacetiletý rodák z Janovic zápasí především v zahraničí, a proto je mezi českými fanoušky bojových sportů méně známou tváří. To se ale v sobotu může změnit. Vítězslav Rajnoch se stal novou posilou začínající organizace RFA, která v Ostravě pořádá svůj třetí turnaj. Rajnoch se v hlavním předzápase utká s populárním tvrďákem Leem Brichtou a touží ho porazit v jeho nejsilnější disciplíně, kterou je postoj. 

Milovník medvídků mývalů jako první český zápasník úspěšně zvládl premiéru v ruské organizaci ACA, kde se blýskl parádním obratem zápasu. V tomto prestižním bojišti má zatím bilanci 2-1 a smlouvu na další zápas. Na české půdě porazil například Jaroslava Poborského či Jana Hudáka.

Ačkoli patříte mezi velmi úspěšné české bojovníky, běžní fanoušci Vás zase tolik neznají. Můžete se čtenářům trošku popsat?

Jsem obyčejný kluk. Když nejsem v přípravě, pracuji jako tesař. MMA je můj koníček, kterému se věnuji asi 11 let.

Jako první český zápasník jste zvládl svou premiéru v ruské ACA. Nyní máte bilanci 2-1. Jaké jsou vaše další plány v mezinárodně uznávané organizaci? 

V ACA mám ještě jeden zápas na stávající smlouvě. Věřím, že ho zvládnu a podepíši novou smlouvu.

RFA rozjíždí na domácí scéně zajímavý projekt, který fanouškům přinese nové hvězdy bojových sportů. Jak jste v organizaci spokojený a uvidíme vás v RFA častěji?

Projekt RFA se mi fakt libí. Na prvních dvou turnajích jsem byl jako rozhodčí a obě akce se mi líbily. Viděli jsme kvalitní zahraniční soupeře a zápasy v RFA jsou divácky atraktivní. Pokud budu moci v RFA působit, rozhodně bych se rád zúčastnil dalších turnajů.

Pocházíte z Moravskoslezského kraje, takže turnaj v Ostravě je pro vás v podstatě na domácí půdě. Čekáte velkou podporu fanoušků a přijdou se podívat vaši přátelé a kamarádi?

Zápas v Ostravě je pro mě opravdu jako v domácím prostředí. I náš gym je v Ostravě. Jsem rád, že když se po dlouhé době ukáži v Česku, tak to bude zrovna tam. Určitě se přijde podívat někdo z rodiny i kamarádů.

Vašim soupeřem je Leo Brichta. Dle mnohých “princ českého MMA”, jiní o něm říkají, že je nevychovaný a namistrovaný frajírek. Jaký máte názor na vašeho soupeře? 

Na Lea mám dva rozdílné pohledy. Působí jako frajírek, ale když jsme se potkali, tak působil v pohodě a s respektem. A co se týče zápasového pohledu. Už si tady něco odzápasil, něco tu vybudoval a mám k němu respekt.

Brichta je především postojář, vy jste naopak komplexní bojovník se čtyřmi ukončeními na submise. Jdete podle pravidel Real Fight (thaibox v malých rukavicích), což spíše nahrává vašemu soupeři. S jakou taktikou půjdete do zápasu?

Pravidla asi nahrávají spíše Leovi než mně, jsem komplexní bojovník, ale mám raději spíše postoj. Mám najetý styl, který je čistě na MMA, ale teď to bude trošku osekané, takže ztratím svoji výhodu. Ale strach vůbec nemám, rád si to s Leem rozdám v jeho disciplíně.

Někde jste prohlásil, že za bonus za výkon večer v ACA si pořídíte mývala. Koupil jste si takového neobvyklého domácího mazlíčka? 

Ano, to jsem říkal. Řekl jsem, že až vyhraji bonus, tak skončím v práci, pořídím si mývala a budu se mu věnovat, protože to bere spoustu času. Teď jsem ale naskočil hned do další přípravy, takže moc času nemám, ale opravdu nad tím uvažuji. Když získám bonus za zápas proti Brichtovi, tak si ho budu muset koupit. To mi zabere tak tři roky života, protože jsou okolo toho akorát velké starosti.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články