Martínek vybojoval na turnaji ACA 122 těsnou výhru, zatímco Rajnoch podlehl zkušenému soupeři

Martínek vybojoval na turnaji ACA 122 těsnou výhru, zatímco Rajnoch podlehl zkušenému soupeři zdroj: Profimedia

Na turnaji ACA 122 v pátek hájili české barvy Michal Martínek a Vítězslav Rajnoch. Oba předvedli dobré výkony, ale z výhry se radoval jen jeden.

Michal "Blackbeard" Martínek měl před sebou litevského těžkotonážníka, Tomase Pakutinskase, který měl váhovou převahu 6 kg a se svými 32 zápasy byl i zkušenější než český bojovník. To ale pro Martínka nehrálo roli a chtěl ukázat, že takovéto soupeře dokáže porazit.

Martínek byl v postoji od začátku aktivní a o poznání rychlejší než Litevec. Žádnou přesnou a tvrdou ránu, kterou by svého soupeře ohrozil, ale netrefil a snažil se po každém útoku rychle stáhnout zpátky, aby jej Pakutinskas nezakontroval.

Povedl se mu dobrý roundkick, který mu ale Litevec zachytil a po chvilkové přetahování u klece jej vzal na zem. Odtamtud se Martínek po chvíli hezky dostal, ale při vstávání jej Pakutinskas chytil do guilotiny a následně s ním znovu mrskl o zem. Tam zalehl českého bojovníka v side control a snažil se jej trefovat údery. Martínek se zvládl dostat do half-guardu a odtamtud se snažil dostat přes underhook zpátky na nohy. To se mu ze začátku nedařilo a dostal při tom několik hammerfistů. Nakonec se mu ale přece jen povedlo krásně Pakutinskase přetočit a český borec kolo zakončil v horní pozici guardu.

Ve druhém kole šlo vidět, že Pakutinskas má z Martínka v postoji respekt. Martínek byl aktivnější a neustále se snažil něco vymyslet. Nakonec se mu podařil tvrdý kontr levým direktem na Litevcovu bradu. S obřím Litevcem to ale moc nehnulo a sám se vrhnul do zběsilého útoku, při kterém Martínka taky dokázal trefit. Uprostřed kola se strhla pořádná přestřelka, při které Pakutinskas otřásl Martínkem svým levým hákem a ten mu to vzápětí vrátil. Následoval klinč u klece a bylo vidět, že Litevec už je hodně unavený. Ani Martínek ale nepůsobil nejčerstvěji a bylo vidět, že rozdané i inkasované údery jej vyčerpávají. Oba borci šli do sebe i přes únavu a každý se snažil tvrdými údery toho druhého ukončit. Michal Martínek ale v poslední minutě vzal Litevce na zem a kontroloval jej tam až do konce kola.

Třetí kolo pokračovalo divokou řežbou v postoji a i když byli oba bojovníci dost unavení, pořád měli ve svých úderech pořádnou sílu. V polovině kola dostal Martínek nádherným takedownem Pakutinskase na zem, kde jej v side control a později i v half-guardu kontroloval až do konce kola.

Velice těsný zápas nakonec u bodových rozhodčích vyhrál Michal Martínek, pro kterého rozhodli 3 z 5 rozhodčích.

Dalším Čechem, který na turnaji ACA bojoval byl Vítězslav Rajnoch. Ten měl proti sobě ale velice zkušeného borce, běloruského Artema Damkovskyho, který je bývalým šampionem M-1. První kolo Rajnoch statečně vzdoroval a velice dobrému strikerovi Damkovskymu byl důstojným soupeřem.

Ve druhém kole ale Damkovsky vypálil nečekaný, ale o to tvrdší zadní direkt přímo na Rajnochovu čelist a poslal jej k zemi. Rajnoch se nevzdával a otřesený se snažil postavit. Jenže zkušený Damkovsky jej začal trefovat údery a nakonec jej tvrdým zvedákem znovu jej srazil v bezvědomí k zemi a českého bojovníka zachránil rozhodčí.

I přes prohru s mnohem zkušenějším borcem ukázal Rajnoch bojovné srdce a přitáhl na sebe pozornost, protože s Damkovskym bojovali v druhém hlavním zápase večera.

Zdroje:  aca-mma.com

Nejnovější články