Video: Lineker si do klece nepřišel hrát, svého soupeře zdemoloval tvrdým KO v prvním kole

Video: Lineker si do klece nepřišel hrát, svého soupeře zdemoloval tvrdým KO v prvním kole zdroj: Getty Images

Tvrdost v úderech a buldočí povaha jsou hlavními rysy Johna Linekera. Tentokrát na ně doplatil Troy Worthen.

Asijská MMA organizace ONE Championship nám zase ukázala kvalitní podívanou. V hlavním zápase včerejšího turnaje ONE on TNT 3, se proti sobě postavili jednička bantamové váhy, brazilský veterán John Lineker (34-9), proti americkému wrestlerovi Troyi Worthenovi (7-2).

Lineker je i přes svůj poměrně mladý věk (30 let), bojovníkem s obrovskými zkušenostmi. S profesionálním MMA začal už v roce 2008 a ještě donedávna působil v UFC, kde bojoval s těmi nejlepšími bojovníky, jako například T.J. Dillashaw, Cory Sandhagen, John Dodson a další. Lineker je svěřencem prestižního American Top Teamu a vyniká především svoji buldočí povahou a nelidsky tvrdými údery.

Jeho soupeř Troy Worthen není ani zdaleka tak zkušený jako Lineker a do dneška měl na kontě jen 8 zápasů, přičemž ale 7 z nich vyhrál. Worthen je především skvělým wrestlerem, který si vysloužil titul All-American, což je obdoba All stars týmu ve wrestlingu. Jedná se ale o komplexního bojovníka, který to umí i v postoji a v grapplingu se se svým hnědým pásem z BJJ (stejně jako Lineker) taky neztratí.

Jenomže Linekerovy zkušenosti a tvrdost byly jasné hned od začátku a už od prvních sekund Lineker ukázal, jak tento zápas bude probíhat. Okamžitě začal Worthena pronásledovat až ke kleci a svoji  tvrdou pravačku měl připravenou na kontr. Worthen na něj kopl dobrý roundkick, ale Lineker se držel svého scénáře. Neustoupil ani o píď, kop vyblokoval a okamžitě najel do protiútoku tvrdými údery, kterými donutil Worthena k dalšímu ústupu.

Worthen se i nadále snažil trefovat Linekera svoji levou nohou z obráceného gardu, ale Lineker jeho pokusy blokoval a neustále jej tlačil do ústupu. Když se našla příležitost, roztočil svoje splašená kladiva a bylo vidět, že Worthenovi takové rány vůbec nechutnají. Při jedné ráně na spodek ale zamířil Lineker až příliš nízko a zápas musel být na chvíli pozastaven. Jeho soupeř však podpásovku brzy rozdýchal a mohlo se tak v souboji pokračovat.

Tlak Linekera však neustával a Worthen sázel především na vnitřní calf-kick, kterým se snažil vyřadit Linekerovu nohu z provozu a znemožnit mu tak pohyb. To se mu ale příliš nedařilo, především díky tvrdosti Linekera, který si šel neustále za svým a zasypával Worthena tvrdými údery kdykoliv k tomu měl příležitost. Lineker se zaměřoval svými háky téměř výhradně na břicho, ale sem tam úder zvedl na bradu a většinou zastihl Worthena nepřipraveného.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílel uživatel @fightclub

Ke konci prvního kola se Linekerovi podařilo zakontrovat Worthena tvrdým hákem na bradu a i přestože jej Worthen vyblokoval, bylo vidět, že je otřesený. To byl také začátek konce, protože jen o pár sekund později Lineker při dalším kontru umístil svůj ničivý direkt ynovu přesně na bradu a sejmul otřeseného Worthena na zem. Další ranou Lineker poslal svého soupeře do bezvědomí a zpečetil tak své vítězství.

Na celý zápas se můžete podívat zde:

Zdroje:  onefc.com

Nejnovější články