Vlasto Čepo potrénoval s legendárním “Cro Copem”. Jeho rány mu ani trochu nechutnaly

Vlasto Čepo potrénoval s legendárním “Cro Copem”. Jeho rány mu ani trochu nechutnaly Vlasto Čepo | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

“El Chapo” vyprávěl o přípravě v chorvatském ATT, kde výrazně vylepšil boj na zemi ale také svůj jídelníček.

Vlasto Čepo se po neúspěšném souboji s Mateuszem Strzelczykem rozhodl využít pozvánky do chorvatského gymu American Top Team, kde v posledních měsících nabíral potřebné zkušenosti. Pokroky si navíc už stihl ověřit i v praxi, blýsknul se totiž na turnaji organizace Fight Nation Championship. O zahraničním angažmá se rozpovídal v posledním dílu podcastu MMA letem světem.

Promotéry Ondřeje Novotného a Pala Nerudu samozřejmě zajímalo, jak duel s Chorvatem Leonem Krajačičem prožíval. Vlasto zdůraznil, že na zápas kývnul pouhých deset dní před turnajem, což mimo jiné znamenalo, že by nestihl shodit do welterové váhy. Domluvili se tedy na 84 kilogramech. O soupeři věděl, že jde o reprezentanta v sambu, i on navíc vzal zápas bez dlouhého rozmýšlení, neodradily ho ani záběry z předchozích zápasů zástupce slovenského Chaos gymu, což napovídalo, že se rozhodně nebojí.

Čepovi se úvod zápasu povedl. Zbytečně neotálel a soupeře okamžitě dostal pod velký tlak. Leon Krajačič nicméně tvrdé údery ustál, načež Čepovi naordinoval takedown. Jak prozradil v rozhovoru, v tu chvíli si ihned vzpomněl na zápas se Strzelczykem, jemuž na zemi nestačil a nakonec prohrál na armbar. “Ale pak jsem si řekl, že mám všechny úniky nadrilované, zvládl bych je i ve tři ráno. Uklidnil jsem se, trochu jsem se vydýchal, když se pokusil o úder, nahodil jsem underhook a dostal jsem se ze sidu. Pak jsem mu dal takedown, stabilizoval jsem ho na zemi a kladivy jsem ho ubil.”

Vlasto přiznal, že ho trenér po měsíci a půl přípravy v chorvatském ATT do zápasu pustit nechtěl, protože nebyl přesvědčen o tom, že si poradí na zemi. “El Chapo” ho tedy požádal, aby mu poradil, co by si měl nacvičit, načež driloval úniky z různých pozic před i po každém tréninku. Zažil si těžké chvíle, v gymu trávil i sedm hodin denně, dřina se ale evidentně vyplatila. Po měsíci si trenér osobně vyzkoušel, co se naučil, dle slov Čepa byl příjemně překvapen z toho, jaký udělal pokrok, takže ho do zápasu pustil.

Vlasto neskrýval radost z nově získaných dovedností, které si navíc otestoval i v ostrém zápasu, zároveň ale uznal, že ho ještě čeká dlouhá cesta. V Chorvatsku by chtěl absolvovat minimálně dva další zápasy, přičemž naznačil, že organizace FNC plánuje turnaj na každý měsíc, což by znamenalo, že by ho další bitva čekala velmi brzy. “To by bylo ideální. Jsem teď nonstop v přípravě, takže bych příští měsíc mohl dát další zápas, pak bych si dal pauzu, další zápas a pak můžeme něco vymyslet,” naznačil promotérům, kdy by se mohl vrátit zpět na půdu Oktagonu.

Pokroky ale udělal i v práci s váhou. Znovu zmínil duel se Strzelczykem, kdy měl po vážení problém nabrat zpět chybějící kilogramy, což se podle něj podepsalo i na výsledku souboje. American Top Team ale přímo spolupracuje s nutričním specialistou, který zdejším sportovcům poradí s jídelníčkem, pitným režimem a s dávkováním suplementů. Po konzultaci s ním se Vlastovi podařilo bez problémů nabrat ztracenou váhu a spolu s ní i potřebnou energii. “Cítil jsem, že mám obrovskou sílu, se Strzelczykem jsem se takhle vůbec necítil.” Jedno z doporučení se týkalo stravy, kterou bojovníci přijímají po vážení, tedy den před zápasem. Vlasto prozradil, že se doposud vyhýbal sacharidům, což byla chyba.

 

Záhřebský gym je domovem několika hvězd MMA světa. Krom Aleksandra Rakice zde trénuje i žijící legenda Mirko Filipovič. A právě “Cro Cop” je pro Čepa velkým vzorem, což potvrzuje i fakt, že si ho nechal vytetovat. “El Chapo” prozradil, že měl možnost šestačtyřicetiletého veterána osobně poznat, sám si ho totiž vyžádal, když se o jeho tetování dozvěděl. Dokonce s ním absolvoval i trénink, kde si Vlasto otestoval razanci jeho úderů. “Ve velké rukavici mi dal do krytu levý hák. Tisíckrát jsem schytal úder na hlavu, ale u něj jsem si říkal, že v MMA rukavici musí člověka zabít,” prohlásil a pochválil jeho formu. Vlasto také podotknul, že má “Cro Cop” v gymu velký respekt, během tréninku je nastaven přísný režim, bojovníci se dokonce musí ptát, jestli mohou odejít na toaletu.

Jak už Vlasto Čepo naznačil, následující dva měsíce hodlá zůstat v Chorvatsku. Na turnaji v Oktagonu by se tedy mohl objevit nejdříve v červenci.

Zdroje:  MMA letem světem

Nejnovější články