Video: Souboj postojářských legend skončil po dvou počítáních tvrdým KO

Video: Souboj postojářských legend skončil po dvou počítáních tvrdým KO Souboj legend. Nieky Holzken versus John Wayne Parr. | zdroj: FOTO: se svolením ONE Championship

Střet legendárního thaiboxera s velezkušeným kickboxerem nabídl skvělou podívanou, která však netrvala dlouho.

Australan John Wayne Parr patří ve svých takřka pětačtyřiceti letech mezi služebně nejstarší thaiboxery na světě. S profesionálními zápasy přitom začal už v 16 letech a o 3 roky později se odstěhoval přímo do kolébky Muaythai. V Thajsku pak odbojoval desítky duelů a byl dokonce zvolen nejlepším zahraničním bojovníkem. Později se také představil v hlavním turnaji slavné K-1 max, kde poměřil síly s Buakawem či Albertem Kraussem.

Kvůli problémům s kyčlí však loni oznámil konec kariéry a hodlal se už věnovat pouze trenérské a promotérské činnosti (JWP byl coby promotér průkopníkem thaiboxu v malých rukavicích). Když ale doprovázel na akci ONE Championship přítele své dcery Rocky Ogdena, navštívil ho v šatně šéf organizace Chatri Sityodtong a nabídl mu angažmá. Po konzultaci s lékařem a úspěšné operaci nakonec přijal.

Parrův příchod zavětřil další legendární bojovník –⁠ 37 letý kickboxer Nieky Holzken. S velkou dávkou respektu tedy svého zkušenějšího kolegu vyzval. "Hej Johne, před pár lety jsem v nějakém rozhovoru slyšel, že tvůj vysněný zápas je proti mně. Teď jsme ve stejné organizaci, takže pokud chceš, můžeme tvůj sen uskutečnit," vzkázal Holanďan na Instagramu.

John Wayne Parr Šéf ONE Championship Chatri Sityodtong a legendární thajboxer John Wayne Parr. | zdroj: FOTO: se svolením ONE Championship

Parr okamžitě přijal s tím, že by se ale bojovalo podle Muaythai pravidel, tedy s lokty a klinči. Nieky překvapivě souhlasil a dokonce navrhl malé 4oz rukavice. 

Holzken stále patří mezi světovou elitu, dlouhá léta vládl GLORY a po příchodu do ONE kraloval chvíli i zde. Na kontě má spousty tvrdých KO. Do věci se tedy vložil šéf Chatri, který prý Parrovi nabízel, že mu po operaci na rozehřátí dá nějakého lehčího soupeře. Australan ale po krátkém rozjímání odmítl. Odůvodnil to tím, že pokud by se náhodou zranil a k zápasu by nikdy nedošlo, byl by za sraba, takže radši ukáže, jak velkým bojovníkem je, i kdyby měl prohrát.

Jejich souboj byl pikantní i v tom, že bývalí trenéři obou bojovníků spolu kdysi rovněž poměřily síly. "Před třiceti lety v roce 1991 spolu bojovali naši trenéři a byla z toho jedna z nejslavnějších trilogií v historii Muaythai. Když se Nieky stával slavným, tak jsem si říkal, že se jednoho dne potkáme v ringu. Pro mě to není jen zápas, ale také šance zapsat se do historie a udělat Sangtiennoie sor Rungroje a Ramona Dekkerse pyšnými," přiblížil příběh v pozadí sám John Wayne Parr.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený John Wayne Parr (@johnwayneparr)

A do souboje JWP vlétl v nezvykle velkém tempu. Snad by se i zdálo, že Holzkena zaskočí. Kdo však holandského kickboxera někdy viděl bojovat, ví, že tenhle zabiják trpělivě čeká na příležitost a umí potrestat sebemenší chybičku. Nakonec svého soka posadil na zadek nečekanou otočkou. Australan ale rychle vyskočil zpátky na nohy a rozjel urputnou ofenzívu. Nezdálo se sice, že by některý z úderů Niekymu nějak zvlášť ublížil, ale bylo to nádherné bojovné kolo z obou stran.

I ve druhém kole byl Parr tím aktivnějším a Holzken tím přesnějším a razantnějším. Holanďan jasně ukazoval, že potrestá každou sebemenší chybičku a John byl po přesně načasovaném úderu počítaný podruhé. Pokračoval, ale chvíli poté přišel definitivní rozsudek KO.

Na celý zápas se můžete podívat ve videu níže:

I po zápase samozřejmě zůstalo u vzájemného respektu. John Wayne Parr sice přiznal, že je hodně zklamaný, ale dokáže vidět i pozitiva. "Před 10 měsíci mi vyměnili kyčel a myslel jsem si, že to je konec mé kariéry. Být schopen překonat všechny překážky a vrátit se zpátky do klece v jedné z největších organizací proti zabijákovi jako je Nieky Holzken bylo pro mě splněným snem. Doktor mě právě zkontroloval po tom highkicku a cítím se v pořádku. Jen se bojím, že má žena bude naštvaná, že koukám po jiných."

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený John Wayne Parr (@johnwayneparr)

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články