Pojď sem, kam jdeš? Thajec Rodtang znovu ukázal, proč se mu přezdívá Iron Man

Pojď sem, kam jdeš? Thajec Rodtang znovu ukázal, proč se mu přezdívá Iron Man Rodtang vs. Jonathan-Haggerty | zdroj: Profimedia

Muaythai šampion organizace ONE Championship ukázal, že hrozbou pro ostatní bude i podle pravidel kickboxu, protože se zkrátka nedá knockoutovat.

Asijská organizace ONE Championship, pod jejíž záštitou se brzy uskuteční akce také v ČR, pořádala v pátek galavečer s podtitulem Fists of Fury (zuřivé pěsti), kde si na své přišli zejména fanoušci kickboxu, protože mu vévodily tři skvělé zápasy pod těmito pravidly. Nově si je vyzkoušel také Muaythai šampion Rodtang Jitmuangnon. Tomu se přezdívá Iron Man a znovu ukázal, že to na něj skutečně sedí.

Rodtang zdroj: Profimedia

Thajský šampion ihned po úvodním gongu zamířil dopředu a až do konce zápasu nehodlal udělat ani krok zpátky. Narozdíl od klasického thajského boxu nezačal pozvolna ale naopak pěkně zostra. Jeho soupeř Thagil Khalilov se hned ocitl zády u pletiva klece a Rodtang ho ostřeloval svými nejlepšími údery. Rusovi se sice v průběhu kola podařilo Thajce čistě zasáhnout, ale ten jen spustil ruce dolů a nechal si dát několik dalších úderů, aby mu ukázal, že má bradu ze železa a KO rozhodně nepadne.

Khalilov musel neustále bojovat z ústupu, zkoušel střídat střehy i údery. Jako by se ale snažil zastavit rozjetou parní lokomotivu, jeho útoky neměly žádný viditelný efekt. Zato ze strany Rodtanga létalo vzduchem tvrdé KO v podstatě s každým úderem. Rus ale neustálým pohybem a ustupováním thajskému bijci ztěžoval boj. Toho tenhle styl očividně frustroval a radši by někoho, kdo se s ním bude bez přestávky přebíjet ve středu oktagonu. "Bojuj!" křikl naštvaný Rodtang na Khalilova, když Rus z jeho útoku opět chytře vycouval.

Druhá trojminutovka začala z obou stran v ještě větším tempu. Khalilov sice častěji trefoval, ale razance byla jasně na straně Thajce. Ten neskrýval frustraci nad tím, že Rus neustále ustupuje a nechce se jen bezhlavě bít. "Tak pojď! Pojďme na to!" křičel Rodtang anglicky, očividně se totiž nechtěl spokojit s vítězstvím na body. 

Ač se to zdálo skoro nemožné, Rodtang do posledního kola vlétl ještě agresivnější a jako lovec soupeře naháněl. Jeho tvrdé údery však většinou končily v krytu. Khalilov byl sice viditelně rozbitý, přesto se na Iron Mana usmíval. Thajec mu však oplácel stejnou mincí a jeho nejlepším úderům se doslova vysmál. 

Rodtang byl sice jasně tvrdší a napáchal více škod, Khalilov ale i díky soupeřově šoumenství natrefoval více úderů. O vítězi neměli jasno ani rozhodčí, jeden totiž viděl vyhrát ruského bojovníka. Z těsného vítězství se tedy v poměru 2:1 na body mohl radovat Rodtang. Ten se netají tím, že by vedle Muaythai rád kraloval také kickboxu, proto přímo od klece sledoval hlavní zápas celé akce mezi Ennahachim a Superlekem, aby následně mohl šampiona vyzvat na souboj. Pokud se mu podaří titul získat, rád by prý poté rozvířil také vody MMA a ovládl tak všechny disciplíny, ve kterých se v organizaci ONE soutěží.

Zdroje:  ONE Championship

Nejnovější články