Bojovníci a osobnosti domácí MMA scény predikují výsledky titulových zápasů na turnaji OKTAGON 37

Bojovníci a osobnosti domácí MMA scény predikují výsledky titulových zápasů na turnaji OKTAGON 37 Oktagon girls | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Vrcholem turnaje Oktagon v Ostravě budou dvě titulové bitvy. Zjišťovali jsme, jak jejich výsledky tipují osobnosti domácí MMA scény. Pásy pravděpodobně zůstanou v Česku, shodují se. 

Ostrava se opět otřese v základech při dvou titulových bitvách na turnaji Oktagon 37. O pás šampióna pérové váhy se pobije třiadvacetiletý rodák z Gruzie Mate Sanikidze s vycházející hvězdou českého MMA Jakubem Tichotou. V hlavním zápase pak nastoupí k další obhajobě ostravský rodák David Kozma, na kterého si brousí zuby brazilský bijec Kaik Brito.

Ostře sledované duely zajímají nejen fanoušky ale i celou bojovou komunitu. Své predikce titulových duelů prozradili někteří bojovníci i další zástupci domácí scény.

Jan Malach, MMA zápasník, týmový kolega Jakuba Tichoty z Reinders MMA

Tichota vyhraje pravděpodobně před limitem, v přípravě vypadal fakt výborně a nevidím u něj jedinou slabinu. Nedokážu si představit, co by se muselo stát, aby Kuba prohrál.

Brito bude pro Kozmu těžká zkouška, protože víme, čeho je v postoji schopný. Dokáže ukončit kohokoliv a odkudkoliv, klidně i předním direktem, jak nám už v minulosti ukázal. Kozma je zas na druhou stranu známý svým velkým srdcem, nikomu nic nedá zadarmo, resp. vůbec, proto je tak dlouho šampionem. Navíc Kozmu sleduji a vím, že přípravu nepodcenil a byl pořád na sparringách. Pokud v prvních 2 kolech nepadne nějaký úder od Brita, tak si pro vítězství na body dojde Kozma, kterého favorizuji v poměru 70:30.

Daniel Škvor, MMA zápasník, týmový kolega Jakuba Tichoty z Reinders MMA

Kozma, Tichota.

Matěj Kuzník, MMA zápasník, týmový kolega Jakuba Tichoty z Reinders MMA, na turnaji nastoupí s Ozanem Aslanarem

Jednoznačně věřím Kubovi. Neskutečně maká a je skvěle mentálně nastavený. Myslím si, že ho smázne. Do dvou maximálně tří kol ho ukončí.

Jan Široký, MMA zápasník, na turnaji bude bojvoat s Konradem Dyrschkou

Tipuji Davida Kozmu a myslím, že to skončí ve 3. nebo 4. kole na submission. Sanikidze vs. Tichota, fandím Tichotovi a věřím že vyhraje.

Monika Chochlíková, bojovnice thajského boxu, na turnaji nastoupí s Katharinou Dalisdou

Velmi fandím a přeji to Kozmovi a Tichotovi, takže doufám, že oba zvítězí.

Matěj Kozubovský, mistr světa v kickboxu

Kozma je lepší wrestler a bude lépe fyzicky připravený. Brito je sekáč v postoji, ale David je typ zápasníka, co si to dokáže ohlídat a nepustí ho, do jeho stylu hry.

Sanikidzeho neznám popravdě, ale věřím ve výhru Tichoty, jako vždy. Ten kluk je naprosto komplexní a je chytrý, tudíž s jeho trenérem určite vymysleli jasný a pečlivý plán.

Jaroslav Pokorný, MMA zápasník

David si pohlídá první kolo a v dalších kolech bude Brita fyzicky ničit na pletivu a pozičně na zemi.

Kuba bude silově a rychlostně lepším bojovníkem. Myslím si, že Kuba si naplánuje nějaký útok, kde boj přenese na zem a tam buď Sanikidzeho utáhne nebo bude pozičně bodovat. Fyzicky bude Kuba také lepším bojovníkem.

Samuel "Pirát" Krištofič, MMA zápasník

Samozřejmě je to MMA a může se stát, že Kaik Brito, když bude ještě plný sil a bude mít ten pohyb... Tak má dobré oko, což už prokázal, může Davida trefit a může být problém.

Ale když se vrátíme zpět k těm minutám, co už David jen v obhajobách strávil v oktagonu a jaké těžké zápasy už zažil, tak si myslím, že tohle ještě Kaik ve své kariéře nezažil. A naopak, co nám ukázal zápas s Petrem Monstrem Knížetem, to je, že pokud se souboj dostane do těžkých situací, tak se Brito začne jakoby lámat. Myslím si, že ani ta fyzička nebude na takové úrovni jako u Kozmy, který už ji má otestovanou v zápasech. Protože jedna věc je trénovat na 25minutový zápas a druhá věc je ho absolvovat. Je to trošku jiné, takže věřím, že i díky těm zápasovým zkušenostem, těm těžkým zápasům, které už má za sebou, bude David natolik vyspělý, natolik inteligentní, že se nenechá překvapit nějakým tvrdým úderem a dá si na to pozor. 

Je skvělý v tom, jak dokáže boj přenášet na zem, v tom je jeden z nejlepších v Oktagonu napříč vahami, si myslím. Myslím si, že se mu podaří poměrně rychle vzít Brita na zem. No a až se mu to podaří, tak tam začne trápení, lámání Brita. A věřím, že ho Kozma v tom prvním kole dokáže tak ukontrolovat a vyčerpat, že se mu to v následujících kolech bude dařit ještě snadněji a ta kontrola bude ještě výraznější a David bude působit každou minutu dominantněji. A myslím, že tohle bude druhý zápas, kdy se mu to podaří ukončit před limitem. Myslím si, že to přijde ve 4. nebo 5. kole na nějaké škrcení nebo TKO ubitím, jak bude toho Brita trápit a šikanovat na té zemi. On to víceméně vzdá a prostě povolí tomu a nechá se ukončit buďto na submisi anebo tam přijdou nějaké údery a on přestane být aktivní a rozhodčí to bude muset ukončit. (Zdroj: Youtube Pirát Krištofič)

Vlasto Čepo, MMA zápasník

Zápas Kozma - Brito, to je tak 70 na 30 pro Kozmu. Když prosadí svůj styl, tak vyhraje bez problému, ale viděli jsme, že ten Brito může každého trefit. Má přesný úder, oko, a když trefí, tak umí lidi vypínat. A je strašně rychlý. Kozma v posledních dvou, třech zápasech přežil klinickou smrt a byl pokaždé nahulený v knockdowně. Ne vždy se ti to podaří a kdyby ho tak Brito trefil, mohl by ho dokončit. Ale já to neumím zhodnotit objektivně, protože Kozmu mám rád a fandím jemu, takže se přikláním na jeho stranu. (Zdroj: OKTAGON: Na dohled)

Daniel Barták, trenér PENTA Gymu Praha

Výsledek obou titulkových zápasů se dá jen těžko odhadnout. Může to dopadnout tak i tak. Což je dobře. Brito bude mít šance hlavně na začátku zápasu, kdy bude hrozit svými vypínáky. Postupem času už by měl otěže přebrat Kozma. Záleží, kdo si prosadí svou. Zda Brito dokáže Davida vypnout, o což se už pár lidí pokoušelo, ale skončilo to jen Stardance vložkou, nebo si Kozma prosadí svůj wrestling? Já věřím Davidovi a jeho vítězství na body.

Zápas Tichoty se Sanikidzem je pro mě trochu nečitelný. Je těžké rozklíčovat jaký potenciál se skrývá za klátivým pohybem Mateho a jak dobré oko v postoji skutečně má. Podle mě ještě nebyl pořádně prověřen a to může Jakub změnit. Wrestling a zem mají na podobné úrovni, ale v postoji by mohl být Tichota lepší. Podle mě vyhraje, a to na body.

Josef Čepela, komentátor bojových sportů

Krásně vybraný zápas dvou mladých kluků, kteří přistupují ke své cestě naprosto profesionálně. Je to vlna MMA, která je potřeba a oživuje scénu. Pro Tichotu je to kvalitou nejtěžší zápas jeho kariéry. Přesto stylisticky dobrý soupeř. Není to dominantní wrestler, takže se nejspíš půjde hlavně výměnami v postoji, a to Tichotovi bude sedět. Pokud se jeho soupeř rozhodne víc to otevřít, aby se ukázal, Tichota by to mohl ukončit před limitem.

Kozma jako současný král welteru má za sebou strašně důležitý zápas a potvrdil, kde je jeho místo. Brito není špatný zápasník, ale podle mě na Kozmu v tuhle chvíli prostě nemá. Jediné místo, kde se tenhle zápas dá prohrát je u Kozmy v hlavě. A tam je podle mě teď po výhře nad Knížetem nezničitelná hradba.

Karlos Benda, kulturista bojující v organizaci Clash of the Stars

Brito je všestranný, neskutečně rychlý a má KO úder. Pokud ale David přežije první dvě kola, věřím, že zápas bude jeho.

Tichota je mladý, talentovaný a opravdu sebevědomý bojovník. Vzhledem k tomu, jak má nastavenou hlavu a jak je sebevědomý, tak musí vyhrát. 

Zdroje:  Vlastní , Oktagon MMA , Samuel Krištofič YouTube

Nejnovější články