Britský „Čtyřlístek“ nedal českému „Králi severu“ šanci. Tvrdý kop do jater byl začátkem konce

Britský „Čtyřlístek“ nedal českému „Králi severu“ šanci. Tvrdý kop do jater byl začátkem konce zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Shaqueme Rock je především skvělý grappler. Dnes na Štvanici ale ukázal, že to umí i v postoji, když porazil Jana Malacha.

Do britského bojovníka Shaquema „Sham“ Rocka vkládá Oktagon velké naděje a doufá, že jim prorazí cestu na trh do Velké Británie. Na jaře, v zápase proti Arthuru Limovi, který skončil remízou, se ale nijak zvlášť nepředvedl.

Tentokrát proti němu Oktagon postavil ostříleného libereckého „Krále severu“ Jana Malacha. Ten už je stálicí Oktagonu a jedná se o obávaného strikera, který má ve svých rukou pořádné granáty. Na zemi už ale tak suverénní není, a právě grappling je nejsilnější stránkou „Sham“ Rocka. Ten vyhrál 5 ze 7 vítězství na submisi a bylo jasné, že na zem s ním Malach dobrovolně nepůjde.

Britský bojovník si ale věřil i v postoji a navzdory tomu, že spolu s Malachem po sobě na sociálních sítích nelítostně stříleli, uzavřel s českým bojovníkem gentlemanskou dohodu, že s ním bude bojovat v postoji a nepokusí se vzít zápas na zem. A to nakonec splnil, tedy aspoň tak trochu.

Malach začal tlačit, ale Rock měl připravenou odpověď v podobě tvrdých frontkicků ze zadní nohy, kterými trefoval Malachovo břicho a držel se tak z dosahu tvrdých úderů českého bojovníka. Po jednom takovém ostrém kopu se Jan Malach chytil s bolestivou grimasou za břicho a bylo jasné, že tento frontkick našel játra. Malach šel sám k zemi a Rock k němu přiskočil a začal jej zasypávat údery, kterými si chtěl vynutit ukončení. Jenže Honza Malach je z tvrdého těsta a nedal se lacino. Britský bojovník tak změnil taktiku a vzal mu záda, odkud jej za chvíli uškrtil na rear-naked choke.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

„Každý do mě rýpal na sociálních sítích. Teď už nemůžou říct nic. Jdu si pro každého. Asi budu muset bojovat v zákulisí, protože ti srá*i se bojí podepsat smlouvu (na zápas se mnou). Ale pořád vykřikují moje jméno,“ postěžoval si Rock na nedostatek soupeřů.

Zároveň ale ocenil Jana Malacha za odvahu, když proti němu vzal zápas bez jakýchkoli průtahů:

„Řekli mi tolik různých jmen. Ale nikdo proti mně nechtěl přijmout zápas. Vidíte toho chlapa tady?“ ukázal Rock na Malacha. „On to přijal, okamžitě. Nerozmýšlel se týden nebo dva, prostě se ukázal. Vidíte tady toho chlapa? Má můj respekt. Vsadil na to všechno. A měl fakt granáty, takže potlesk pro něj!“

Zdroje:  oktagon.tv

Nejnovější články