Štvanice naposledy a hned dvakrát. V kleci Vémola, rivalové Sanikidze s Keitou či bitva o Kincla

Štvanice naposledy a hned dvakrát. V kleci Vémola, rivalové Sanikidze s Keitou či bitva o Kincla Karlos Vémola se raduje z vítězství nad Aleksandarem Iličem | zdroj: FOTO: Se souhlasem Oktagon MMA

Organizace OKTAGON MMA se loučí s ikonickou Štvanicí, a to ve velkém stylu. Pražský ostrov se na dva dny stane přístavem, v němž zakotví notoricky známá jména domácí scény a také zahraniční hvězdy.

OKTAGON ani v létě nespí. Na dveře už buší razancí Karlose Vémoly další dva turnaje během dvou dnů. Je to tak, největší česko-slovenská organizace poprvé pro lačné fanoušky přichystala dvojitý zážitek. Velká show se odehraje v pátek a sobotu na Štvanici a přítomen bude i ikonický Terminátor, zmíněný na začátku tohoto textu. Ovšem nejen on stojí za pozornost. Přesvědčte se sami. 

Letní turnaj na Štvanici, to už je pro OKTAGON MMA takový příjemný folklór. Dvě léta za sebou byla Štvanice vyprodaná za necelých 60 hodin. Krásné počasí, osvěžující drinky a atraktivní fighty, to bude letos nabídnuto hned dvakrát. Jedná se o určitý risk, počasí nad Prahou se dle předpovědi dá v nejbližších dnech do breku, ale samotné zápasy v ohrožení nebudou. Nad bojovou klecí bude stříška. A diváci? Ti kupují lístky s rizikem, že holt promoknou. „Přemýšleli jsme o tom už několik let. A pokud nám někdo nepřeje, místo jedné Štvanice uděláme dvě,“ řekl pro CNN Prima News promotér Ondřej Novotný.

Sobotní turnaj se vyprodal velice rychle. Karlos Vémola ukázal, že je nadále obrovským tahákem. A čert vem, že na 99 procent pravděpodobně vyhraje. Kontroverzní bijec prohrál ostře sledovaný duel s Patrikem Kinclem v O2 Areně, nicméně Štvanice patří mezi jeho nejoblíbenější místa. A Argentinec Lucas Alsina by neměl být nad jeho síly, i když své kvality rozhodně má.

Hlavní fight večera ale bude jiný. Souboj o titul čeká Mate Sanikidzeho a Losena Keitu. Mezi nimi už několik měsíců probíhá ukázkový trash talk. Především neporažený belgický „Black Panther“ je správně přidrzlý. Může si to dovolit, v kleci zatím jede jako dráha, z pěti zápasů v OKTAGONU ho Ondřej Novotný pětkrát vyhlásil vítězem duelu. Gruzínec Sanikidze se ovšem nevzdává. „Useknu mu hlavu a ukážu mu peklo,“ hlásí. Oba se měli utkat už v Bratislavě, ale Sanikidze se zranil. Nyní však už na očekávaný střet dojde.

Ale vraťme se ještě k pátku. Hlavním zápasem bude střet Dána Jonase Mägärda s Brazilcem Felipe Limou. Ti se slušně řečeno zrovna nemusí. Tak kdo komu udělá z obličeje čerstvý biftek? O to, kdo vyzve v zápase o titul Patrika Kincla se rozhodne mezi Polákem Robertem Bryczekem a Slovákem Samuelem Krištofičem. I zde se dá čekat tuhá bitva, i když favoritem je spíše první zmíněný. Síly změří také odpadlíci z pyramidy Tipsport Gamechanger - Máté Kertész a Ion Surdu. “Král severu” Jan Malach zase bude chtít potrestat potížistu Shema Rocka. Dále bude v kleci objev loňského roku Vladimír Lengál, charismatický Mikulášek, střelec Radek Roušal nebo třeba Radovan Úškrt.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Na kartě sobotního turnaje nechybí Daniel Škvor, který je na Štvanici jako doma. Do boje půjde i Petrášek, ovšem nikoli Miloš, ale jeho bratr Ondřej, jenž si došlápne na Jana Širokého. Smolné období bude chtít ukončit talentovaný Roman Paulus, po dvou prohrách si s ním zatančí Angličan Callum Mullen s jedinou porážkou. A zapomenout samozřejmě nesmíme na Ivana Buchingera. Někdejší dvojitý šampion Oktagonu se po zranění konečně vrací do hry, soupeřem mu bude Francouz Abou Tounkara.

A tak dále a tak dále. Na pátek zbývají ještě poslední lístky. OKTAGON MMA už dopředu vyhlásil, že tento už ikonický turnaj bude pořádán naposled. Máte poslední šanci zažít Štvanici naživo. Dvojité zápasové menu je letos skutečně atraktivní.

Zdroje:  Oktagon MMA , CNN Prima News

Nejnovější články