Lima ochutná vlastní krev, slibuje Mågård před další titulovou obhajobou

Lima ochutná vlastní krev, slibuje Mågård před další titulovou obhajobou Jonas Magard | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Páteční turnaj na Štvanici završí svým zápasem úřadující šampion bantamové váhy, který se těší na krvavou přestřelku. Jeho soupeř ale už dávno zapomněl, jak chutná porážka.

“Moje příprava asi ani nemůže probíhat lépe, jsem v životní formě. Říká to sice každý, ale mně se opravdu zdá, že se s každým kempem posouvám na novou úroveň. Mám lepší fyzičku a jsem silnější než kdy dřív,” nechal se slyšet dánský “Žralok” v rozhovoru pro Oktagon.

Na druhou obhajobu pozice šampiona se samozřejmě těší. Jedním z důvodů je i fakt, že se mu ještě nepoštěstilo bojovat pod širým nebem. “Ten čerstvý vzduch, který nasáváš během boje… Bude to úplně jiný pocit.”

V rámci svých předchozích zápasů dal jasně najevo, že jde o šikovného bojovníka. Své soupeře zvládá trápit v postoji, na konto si připsal i pěkné submise. Během rozhovoru vysvětlil, že všestranný rozvoj svých dovedností vnímal jako výzvu. “Rád si hledám zalíbení v nepohodlí, proto jsem začal s MMA. Miloval jsem postoj a nenáviděl wrestling. A protože jsem ho tolik nesnášel, více jsem se na něj zaměřil, protože jsem chtěl zvládnout tu výzvu. A takhle je to s celou mou kariérou. Rád se vrhám do míst, kde to není pěkné.”

V kleci ho tentokrát prověří Felipe Lima. Promotér Ondřej Novotný se o zápas snaží poměrně dlouho, vždy se ale něco pokazilo. Teprve v pátek se Brazilec konečně představí v barvách Oktagonu. Lima prohrál pouze svůj první zápas v roce 2015, pak už si připisoval pouze zelená políčka. Působí ve Švédsku, kde se dokázal vydrápat na vrchol organizace Fight Club Rush, nejde tedy o jeho první titulový zápas. V minulém roce měl navíc nakročeno do UFC, jeho soupeř se ale zranil, takže k souboji nedošlo.

Z jeho dosavadních úspěchů si však Mågård nedělá žádné vrásky, naposledy ostatně přejel vysloužilce z UFC Gustava Lopeze. “Budu neustále před jeho ksichtem, jdu si pro krev,” prohlásil v příspěvku na Instagramu. “Zabij, nebo budeš zabit, takový je plán. Chci ho donutit ochutnat jeho vlastní krev… Nebudu zabíhat do podrobností, je to zápas, stát se může všechno, ale tohle je hlavní cíl.”

Mågård také zdůraznil, že mu ve výsledku ani nezáleží na pozlátku v podobě titulu, v první řadě chce ukojit svůj hlad. “Nezáleží mi na pásu ani na penězích. Jde mi o to potěšení z toho, že soupeři ublížím. Proto bojuju.”

Oba borci se postarají o zlatý hřeb pátečního večera. Vstupenky jsou stále v prodeji, celý turnaj můžete sledovat také na stránkách Oktagon.tv.

Zdroje:  Oktagon MMA

Nejnovější články