V Oktagonu si už neškrtne, slibuje Novotný v reakci na jednání Tadeáše Růžičky. Čím naštval promotéra RFA?

V Oktagonu si už neškrtne, slibuje Novotný v reakci na jednání Tadeáše Růžičky. Čím naštval promotéra RFA? Promotér Ondřej Novotný na turnaji Oktagon 22 | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Ondřej Novotný se rovněž vyjádřil ke kauze, která v posledních dnech hýbe celou domácí scénou bojových sportů. Svým apelem na ostatní organizace ovšem rozčílil Borise Marhanského.

Silně znepokojivé video, které si Růžička údajně sám vystavil na svém Instagramu, odsoudili například zápasníci Patrik Kincl, David Dvořák či Karlos Vémola, jasný názor má také zkušený rozhodčí a trenér v jedné osobě - Jakub Müller. Obsah nahrávky zaskočil i trenéry Ondřeje Hutníka a Michala Vančuru, kteří dohlíží na Růžičkovu přípravu.

Názory si přečetl také Ondřej Novotný. Kauzu nechtěl komentovat dříve, než se k ní vyjádří zástupci organizací, které s Růžičkou momentálně spolupracují. “Volali mi z Primy, dokonce z těch Krimi zpráv, že se k tomu nechce vyjádřit ani jedna organizace, která Růžičku momentálně zaměstnává,” zmínil v pořadu MMA letem světem.

“Mawar” se však v minulosti představil také v Oktagonu, Novotný tedy z pozice spolumajitele organizace cítil, že by se k incidentu také měl vyjádřit. A nyní už evidentně nastal ten správný čas. “Co k tomu říct… Je to naprosté šílenství. To video je jedna z nejnechutnějších věcí, které jsem za 25 let na domácí scéně viděl. Nemá to vůbec nic společného s bojovými sporty a nějakým kodexem,” okomentoval celou záležitost, přičemž naznačil, že si Růžička tímto jednáním zavřel dveře do Oktagonu. “Já jsem ten, který vždycky dává další šanci, ale tady můžu slíbit, že se to v Oktagonu určitě nikdy nestane.”

Novotný zároveň apeloval na ostatní organizace, aby se k problému postavily stejným způsobem. “Ať už ty okolnosti byly jakékoli, tak to video je něco, co všechny posouvá o krok zpátky. Takže v Oktagonu stoprocentně nikdy. A byl bych rád, kdyby to byl nějaký úzus domácích organizací.”

Jeho slov se prakticky okamžitě chytil promotér organizace RFA - Boris Marhanský. “My jako RFA se určitě neztotožňujeme s tím, co se stalo na videu, ale nebudeme vynášet soudy, dokud se nedozvíme, jak to bylo, jaká je celá pravda. Takže teď je to na Tadeášovi, aby se k tomu postavil jako chlap a všem nám vysvětlil, co se vlastně stalo.” Také připomněl, že situaci prošetřuje policie, chce si tedy počkat na oficiální závěry.

 

U toho ale nezůstalo. Marhanský se zároveň pustil do Oktagonu za jeho vlastní kauzy, které se v minulosti řešily, zmínil například podezření na zmanipulovaný zápas, v němž figuroval Gábor Boráros. “Přijde mi směšné, že se k tomu vyjadřují jména, která určitě nemají růžovou minulost. Novotný tady dává nějaké bany, ale na jeho eventech se ukazuje zápasník, který jasně prodal zápas. Měla na to vsazeno celá Galanta, pokazil jméno tohoto sportu. Hlavní zápas tam má bojovník, který má kauzu za kauzou.” Novotný by si podle něj měl nejprve zamést před vlastním prahem, než se začne opírat do ostatních organizací a zápasníků.

Jak už bylo řečeno, obsahem videa se nyní zabývá policie. Zatím se však nepodařilo ztotožnit a kontaktovat člověka, který na záběrech leží v bezvědomí na zemi. Růžička navíc odcestoval na dovolenou, proces vysvětlování se tedy zřejmě trochu protáhne.

Zdroje:  MMA letem světem , Real Fight Arena - Instagram

Nejnovější články