Na náš zápas se Sivákem půjde každý, věří Tadeáš Růžička. Vašek je prý přesnější, ale chybí mu KO úder

Na náš zápas se Sivákem půjde každý, věří Tadeáš Růžička. Vašek je prý přesnější, ale chybí mu KO úder Tadeáš Růžička na turnaji RFA 5 | zdroj: FOTO: Se svolením RFA

Na domácí scéně patří k nejlepším postojářům, což chce dokázat v plánovaném souboji s Vaškem Sivákem. MMA už ho tolik neláká.

O souboji mezi Tadeášem Růžičkou a Vaškem Sivákem se mluví už dlouho, “Mawar” se nicméně nebojí, že by o “money fight” přišel. “Je to jenom otázka času,” řekl během rozhovoru s Jakubem Kotkem v pořadu EasyCast, přičemž dodal, že ještě není úplně jasné, kdy a v jaké organizaci se uskuteční. “Částka už je daná, to už jsme si řekli,” zmínil s odkazem na tiskovou konferenci RFA, kde si za zápas řekl rovný milion korun. Sivák reagoval s tím, že jeho cena v tomto případě začíná na milionu a půl. Růžička je přesvědčen, že by odměna mohla být i vyšší.

Na slova špičkových českých postojářů tehdy reagoval promotér Oktagonu Ondřej Novotný. Pozastavil se nad tím, že si řekli o takto horentní sumy, byť v rámci tehdejšího turnaje nedokázali vyprodat ani halu Královka s kapacitou kolem dvou tisíc míst. “Každý ať dostane, co zaslouží. Ale musíš taky doručit. A když nejsi schopný vyprodat tak malou halu, tak je někde chyba.”

“Až budeme mít svůj zápas proti sobě, tak vyprodáme cokoli, na ten zápas půjde každý, to vím stoprocentně. Tímhle si trochu protiřečí,” reagoval Růžička. “Asi ho s**e, že ani jeden nejsme v Oktagonu.” Jedním dechem dodal, že proti Oktagonu ani Novotnému nic nemá, i díky zápasům v něm koneckonců nabral nespočet fanoušků. V největší tuzemské MMA organizaci se ale v nejbližší době nejspíš znovu nepředstaví. “Za ty dva, tři roky jsem měl z MMA tolik zranění,” konstatoval, přičemž dodal, že se chce věnovat spíše postojářským disciplínám. “Chci udržet postoj, chci se stát legendou v postoji. Když už mě takhle vybudoval, tak pro postojovou scénu chci něco udělat a dostat ji nahoru podobně jako Vémola MMA.”

Růžička zdůraznil, že časy, kdy nastupoval za almužnu, už jsou dávno pryč. Cítí, že nyní konečně využije své těžce nabyté dovednosti a dostane se k zajímavým příležitostem. “Chci vzít velké zápasy a rozhodně z toho chci vytěžit nějaké finanční prostředky.”

To platí i pro bitvu se Sivákem. S “Bad Boyem” se přitom moc dobře zná ze společných sparringů, naposledy spolu trénovali začátkem roku 2020 v Thajsku. Tehdy se ale ještě neprojevovala vzájemná rivalita. “Vždycky jsme spolu chodili kamarádsky a ničili ostatní. Ale je šikovný, dělali jsme vyrovnané sparringy, nechodili jsme spolu do extrémních válek, protože jsme byli jeden tým.”

“Přesnost, pohyb, rychlost,” vyjmenoval Sivákovy silné stránky. “U mě jsou to extrémní bomby, tlak, výbušnost. Chybí mu KO úder, je zase přesnější.” Zároveň je třeba připomenout, že Sivák úřaduje ve váze do 66 kg, zatímco Růžička nastupuje v 70 kg. Vzájemný zápas by se měl odehrát v desetiuncových rukavicích, ačkoli by Růžička preferoval ještě menší. “To by pro mě bylo nejlepší,” konstatoval.

Zdroje:  Easy Cast - YouTube

Nejnovější články