Růžička zdemoloval soupeře a řekl si o titulovou šanci. Rýsuje se i zápas se Sivákem

Růžička zdemoloval soupeře a řekl si o titulovou šanci. Rýsuje se i zápas se Sivákem Tadeáš Růžička před turnajem RFA 7 | zdroj: FOTO: Se svolením RFA

Na turnaji RFA 7 se opět představila jedna z největších hvězd organizace - Tadeáš Růžička. A ani tentokrát se v kleci dlouho nezdržel.

Pokud se někdo může pochlubit silným úvodem, tak je to právě Tadeáš Růžička. Na soupeře hned od první vteřiny udeří vší silou, což jen tak někdo neustojí. Jako příklad může posloužit Andrea Mascia, s nímž v barvách RFA bojoval naposledy. Itala zvládl vyřídit přibližně za půl minuty!

S podobným plánem nastoupil do zápasu s Denisem Makowskim, s nímž se utkal pod pravidly Real Fight (thaibox v malých rukavicích). Do úderů dával obrovskou sílu, soupeř je cítil i přes kryt. Makowski sice motivovaného “Mawara” dokázal na chvíli odrazit, brzy ale přišel skvěle trefený pravý hák, po němž následoval zvedák na bradu. Makowski šel k zemi, došlo na počítání.

Růžička ovšem nehodlal zpomalovat. Znovu nalepil soupeře k pletivu a rozjel sérii ničivých háků, které proložil zvedákem. To už bylo na Makowskiho moc, polský bojovník padl na koleno a dostal se do dalšího počítání. Po přerušení “Mawar” opět okamžitě navázal tam, kde přestal. Stačilo pár dalších úderů a bylo po všem.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený RFA (@realfight.arena)

Růžička si připsal další vítězství v prvním kole, tentokrát po necelých dvou minutách. A jelikož už má něco za sebou, řekl si o titulovou šanci. O budoucnosti v RFA hovořil i na pozápasové tiskové konferenci, tam přišla řeč na potenciální zápas se Sivákem, o němž se už dlouho diskutuje. Za něj ale chce dostat pořádnou odměnu. “Až zaplatí prachy, tak do toho půjdu. A klidně ho ukončím,” zaznělo od Růžičky.

Vašek Sivák se na tiskové konferenci ukázal také, takže na jeho slova mohl rovnou zareagovat. Sice poukázal na skutečnost, že je Růžička o poznání těžší, nakonec ale souhlasil, že se s ním utká, a to klidně ve váze do 70 Kg. Pro oba je evidentně důležitá především výplata, která by podle nich měla reflektovat hodnotu zápasu. “Já chci samozřejmě také prachy. A určitě víc než Tadeáš. Takže když chce jedničku, tak já chci jeden a půl,” prohlásil “Bad Boy”.

A jak se k zápasu staví Boris Marhanský? “Při těch cifrách jsem začal být trochu nervózní,” řekl s úsměvem, jedním dechem ale potvrdil, že se mu tento duel zamlouvá. Zároveň naznačil, že by se mohl uskutečnit ve druhé polovině příštího roku.

Své k tomu řekl i matchmaker Martin Vodecký, který připomněl, že by se Sivák měl začít soustředit na zahraniční soupeře. “Naše organizace si dala za cíl, že bude kluky tlačit do světa. Já chápu, že všichni chtějí vidět Tadeáše a Vencu, věřím tomu, že Boris rozbije prasátko a kluci si to rozdají, ale to už by měl být Vaškův poslední Čech.” A to samé podle Vodeckého platí i pro Růžičku. O titul by ještě mohl jít s někým z domácí scény, v rámci obhajoby se už ale bude muset připravit na kvalitního zápasníka ze zahraničí.

Zdroje:  Real Fight Arena - YouTube

Nejnovější články