Bude se vyučovat respekt. Chceš válku, máš ji mít, vzkazuje "podceňovaný" Mandinec Hnídkovi

Bude se vyučovat respekt. Chceš válku, máš ji mít, vzkazuje "podceňovaný" Mandinec Hnídkovi Mezi Denisem Hnídkem a Lukášem Mandincem to na vážení pořádně vřelo | zdroj: FOTO: Professional Muaythai League

Před soubojem v ringu si nemůžou přijít na jméno. Získají si svými výkony vzájemný respekt? A co dalšího přinese nová organizace PML?

Už dnes v Trenčíně odstartuje česko-slovenský projekt Profesional Muaythai League, který by se rád stal silnou thajboxerskou organizací. Předpoklady k tomu má, už před premiérovým galavečerem v Trenčíně se rozjelo opravdu kvalitní promo, na startovce navíc najdeme spoustu opravdu zajímavých zápasů.

Tím nejvyhrocenějším bude duel Lukáš Mandinec versus Denis "Atom" Hnídek ve váze do 65,3 kg. Oba se loni účastnili show UPC: Cesta bojovníka, avšak v 16členné pyramidě na sebe nenarazili. Ačkoliv se ale v tomto turnaji zástupce pražského Spejbl gymu probil výš, celkově úspěšnější rok měl slovenský bojovník. Stal se totiž slovenským národním šampionem WMC a posléze též interkontinentálním šampionem stejné asociace, když v Uzbekistánu porazil domácího borce.

A proč se mezi oběma nadějnými bojovníky rozhořel svár? Mandincovi se prý nelíbilo, jak se Hnídek vyjadřoval na sociálních sítích, a slíbil mu, že ho v ringu naučí pokoře. "Chce vojnu, tak ju bude mať!"

"Súper je mladý, talentovaný, ale verím, že Manďo jednoznačne vyhrá, pretože má o dosť viac skúseností, je tvrdšia. Ale súpera nepodceňujeme, pretože je to fakt veľký talent. Má aj dobré zápasy a srdce, takže to nedá zadarmo. Myslím si, že to bude jeden zo zápasov večera," nabídl svůj pohled a predikci trenér Tomáš Tadlánek. Namíchl ho ale prý nejmenovaný trenér ze Spejbl gymu, který údajně napsal, že o Mandincovi ještě neslyšeli. "Vyznelo to podľa mňa dosť hlúpo, ukazuje to ich neprehľad. Podceňujú Manďa celkovo a to je len dobre, pretože im aspoň ukáže, kto je a že tých 70 alebo 80 profi zápasov nie je len nejaká náhoda, ale 14 rokov driny."

Hnídek sice vypadá, že je sám překvapený, jak se souboj vyhecoval. Když už se tak ale stalo, je připraven to dotáhnout do konce, zbraně má koneckonců po dlouhé přípravě nabroušeny namaximum. "Bude to válka, dáme lidem to, co chtěj," vzkazuje soupeři. Trenér Michal Vančura předvídá, že to bude rychlá akce a vítězství získají KO v prvním kole.

Ani zdaleka tak vyhrocená, ale možná o to zajímavější, bude také 4členná pyramida ve váze do 95 kg. Rozjetý Melvin Mané se postaví Attilovi Szerjánovi z Maďarska, zatímco na druhé straně se o postup do finále pobije za Česko Adam Audy, kterého čeká ostřílený Ivan Bartek ze Slovenska.

Doslova otřásat ring se bude také v souboji dvou těžkotonážníků. Michal Reissinger a Strahinja Mitrič navážili dohromady 222,1 kilogramů, rozhodně ale nečekejte pomalý zápas, protože oba do toho umí pořádně šlápnout. Srb navíc hodlá letošní rok započít "brutálním vítězstvím".

Hlavní zápas večera obstarají dámy, navíc v malých MMA rukavicích. Domácí hvězda a čerstvá mistryně světa v thajském boxu - Monika "Volcano" Chochlíková se střetne s Aline Seiberth ze Švýcarska.

Celá akce startuje dnes od 18:00 a bude možné ji sledovat skrze přenos na Oktagon.tv.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený PML (@pml_mt)

Zdroje:  Professional Muaythai League

Nejnovější články