Bude to mít náboj, chci předvést show, hlásí Matěj Peňáz před zítřejší bitvou o UFC

Bude to mít náboj, chci předvést show, hlásí Matěj Peňáz před zítřejší bitvou o UFC Matěj Peňáz si v Oktagonu rychle získal fanoušky i skalpy soupeřů | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Životní zápas čeká v noci z úterý na středu Matěje Peňáze, který se v Las Vegas pokusí ukořistit smlouvu s UFC. Ambice českého bojovníka ale míří výš.

Pokud jste sledovali začátek letošní sezóny v Dana White's Contender Series, patrně si vzpomenete na opatrné souboje, které zde někteří bojovníci předvedli. Šéf UFC ovšem na něco takového není zvědavý, chce vidět hlad po vítězství, dravost a hlavně pořádnou show. I proto budoucím účastníkům kladl na srdce, aby se snažili předvést to nejlepší, co v sobě mají, podobná šance už totiž víckrát přijít nemusí.

S tím Matěj Peňáz počítá. V podcastu Michala Hubíka přislíbil, že se diváci rozhodně mají na co těšit. “Já myslím, že ten náš zápas určitě nebude nudný. Můj soupeř má také knockouty… Je dobrý v postoji, takže si myslím, že náš zápas bude mít náboj. A s tím do toho i jdu, chtěl bych předvést show.”

Zápas už nyní vzbuzuje velká očekávání. Sedriques "Reaper" Dumas totiž drží stejnou bilanci jako Peňáz (6-0), až na jeden případ ukončil všechny soupeře před limitem. A to nesmíme zapomenout na jeho cestu v amatérech, kde nasbíral devět zápasů. V souboji dvou neporažených postojářů zřejmě nebude nouze o tvrdé přestřelky, na to je ale Matěj dobře připraven. “Bude tam víc výměn, bude to o něco tvrdší, ale zase o to lepší.”

Je zcela logické, že český dlouhán přikládá souboji velkou váhu. “Beru to jako další velký krok na cestě bojovníka. To je to, co jsem chtěl,” řekl a možnost bojovat v UFC připodobnil k zápasům v GLORY, kde také narážel na špičkové soupeře. “Chtěl bych dosáhnout na ty nejvyšší příčky. A ti nejlepší zápasníci jsou samozřejmě v UFC.” Zároveň ale "Moneymu" vyhovuje, že cesta začíná právě v DWCS, jelikož bude mít prostor pro další růst. “Člověk má čas se pořád zlepšovat, což já prostě potřebuju, abych mohl pracovat na zemi a tak, ale zlepšovat se v té nejlepší lize a dělat si tam jméno. Takže to beru jako důležitý krok k tomu, abych mohl pokračovat.” Jedním dechem ale dodal, že ve skutečnosti je pro něj důležitý úplně každý zápas, protože musí prodat vše, na čem několik měsíců pracoval.

Ve svých 27 letech očekává, že jako MMA zápasník ještě poroste, hlavou mu však již nyní poletují myšlenky na titul šampiona. “Před třicítkou bych měl být na vrcholu. A jelikož jsem v MMA teprve dva roky, tak si říkám, že se za ty tři ještě fakt hodně zlepším. Uvidíme. V hlavě mám ty nejvyšší cíle, i proto to dělám, chci to dotáhnout co nejvýš, nebýt jenom zápasník v UFC, ale dokázat to, co dokázal třeba Jirka - stát se šampionem.”

Je dobře známo, že cesta na vrchol nevede jen skrze výkony v kleci, jde také o sebeprezentaci a někdy i ostrá slova, která mohou přitáhnout potřebnou pozornost. Matěj však prozradil, že bychom od něj trashtalk očekávat neměli, protože se konfliktům spíše vyhýbá. “Já to v sobě nemám. A abych se začal přetvařovat kvůli tomu, abych byl víc slavný… Vím, že by mi to nesedělo, vím, že takový nejsem. Určitě by to nemělo dobrý přínos do kariéry, necítil bych se sám se sebou spokojený.” Ačkoli nemá nic proti kolegům, kteří si na trashtalku zakládají, zmínil například Karlose Vémolu, on sám se raději blýskne výkony v kleci.

Matěj zabojuje o smlouvu již zítra. Jen týden poté pak přijde řada na Terezu Bledou, která dostane stejnou šanci, té se do cesty postaví Brazilka Maia Nayara. Shodou okolností půjde rovněž o bitvu neporažených.

Zdroje:  Michal Hubík - YouTube

Nejnovější články