Budu jako panáček v počítačové hře, říká před zápasem Kalašnik. Bude v Brně nastupovat na Dádu Patrasovou?

Budu jako panáček v počítačové hře, říká před zápasem Kalašnik. Bude v Brně nastupovat na Dádu Patrasovou? Andrej Kalašnik versus Tato Primera. | zdroj: FOTO: Se souhlasem Oktagon MMA

Populární Andrej "AK47" se v sobotu představí domácímu publiku v brněnské hale Winning Group Aréně, kam chodil jako dítě fandit brněnským hokejistům. Na turnaji Oktagon 35 vyzve nebezpečného brazilce Joela Dos Santose. 

Andrej Kalašnik(9-3), ukrajinský rodák a zástupce brněnského Jetsaam Gymu, má ve svých sedmadvaceti letech to nejlepší stále před sebou, ale již nyní patří mezi obávané zápasníky welterové váhy organizace Oktagon MMA. Po rychlé prohře v posledním zápase, touží znovu naskočit na vítěznou vlnu a výrazně poskočit žebříčkem pravděpodobně nejlepší divize, kterou Oktagon disponuje. 

Čeká Tě premiéra na domácí půdě navíc v legendární brněnské hale, kam jsi chodil jako fanoušek. Bojovat na doma je čest i závazek. Mohlo by se stát, že Tě to sváže?

Domácí atmosféru si chci vychutnat, před zápasem se asi půjdu podívat do haly, abych načerpal atmosféru. Před zápasem už ale zapnu autopilota, tunel v hlavě a půjdu pro vítězství. Nic mě svazovat nebude.

Co jsi si odnesl ze svých posledních dvou zápasů, které trvaly kolem jedné minuty?

Z posledních zápasů je těžké si něco odnést. Bylo to všechno rychlé. Jednou jsem vyhrál, jednou prohrál. Z hlediska techniky tam bylo několik aspektů, se kterými můžeme pracovat. V přípravě jsme změnili především to, že už se nesoustředíme na to, kdo proti nám stojí, ale pracujeme na zlepšení ve všech stránkách MMA. To je obrovsky důležité a na to jsme v poslední době trošku zapomínali.

Jsi možná první bojovník na světě, který se svého soupeře dověděl v živém vysílání na internetu. Brazilce Joela Dos Santose si přijal bez mrknutí oka. Máš již soupeře nakoukaného?

Pár zápasů jsem viděl, ale spíše dám na rady trenérů, kteří vymysleli taktiku. Celý gameplan je na nich, takže co mi řeknou, to udělám. Je to moje práce. Budu jako panáček v počítačové hře, kterého budou řídit trenéři. Jsem v podstatě takový voják, který jen poslouchá rozkazy.

Navíc jsi velký kurzový favorit a všichni od Tebe budou očekávat hladké vítězství. Očekáváš, že Tě výhra výrazně posune žebříčkem nabité welterové váhy?

Na kurzy a favority vůbec nedbám. V mé hlavě jsem favorit v každém zápase. Musíš si věřit, že jsi favorit, jinak nemá cenu do oktagonu vůbec nastoupit. Soupeř má zajímavý rekord, takže věřím, že výhra mě může posunout opravdu vysoko ve světovém žebříčku. Udělám pro vítězství naprosté maximum.

Máš už v hlavě dalšího potencionálního soupeře?

V hlavě nějaké soupeře určitě mám, ale teď se soustředím pouze na Santose. V rozhovoru po zápase můžeme něco vymyslet, ale nyní mě zajímá pouze soupeře z Brazílie.

V jednom rozhovoru jsi zmínil, že sleduješ některé UFC zápasníky, kteří tě inspirují. Kteří to konkrétně jsou?

UFC sleduju pravidelně, ale jsem fanoušek spíš staré školy. Mým oblíbencem je Alexander Gustafsson, který je už bohužel trošku za zenitem. Ale vždy se mi líbil jeho přístup a zápasový styl. Dále pak Jon Bones Jones, nejlepší zápasník, co tu kdy byl. Skvělý bojovníků je tam samozřejmě víc. Opravdu rád sleduji galavečery UFC, protože se člověk od nich může něco naučit, alespoň přes televizní obrazovku.

A nakonec jedna otázka na odlehčení. Na stadion v Brně jsi chodil bruslit a zmínil jsi také koncert Dády Patrasové. Jsi pořád Dády fanoušek a nezvažuješ jako nástupovku její písničku?

Dáda byla můj velký vzor. Když jsme chodili na základní školu, poslouchali jsme její písničky. Byli jsme i na nějakém koncertu. Co se týče nástupovky, tak se nechte překvapit, třeba tam Dádu lupnu a vyvolá to pekelnou atmosféru.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články