Andrej Kalašnik si nemyslí, že Tomáš Bolo využije váhové výhody. “AK47” je totiž na těžší soupeře zvyklý

Andrej Kalašnik si nemyslí, že Tomáš Bolo využije váhové výhody. “AK47” je totiž na těžší soupeře zvyklý Tomáš Bolo a Andrei Kalašnik těsně po předzápasovém vážení. | zdroj: FOTO: Tisková zpráva Oktagon MMA

Odchovanec brněnského Jetsaam gymu chce smazat poslední porážku. V kleci ho přivítá Tomáš Bolo, který bude v zápasu pravděpodobně výrazně těžší. To ale Andreje Kalašnika nijak netrápí.

Když Andrej Kalašnik poprvé navštívil Jetsaam gym, bylo mu 21 let. Při škole se věnoval wrestlingu a své zkušenosti chtěl nabídnout jako sparing partner pro MMA bojovníky. Atmosféra v brněnském Jetsaam gymu ho ale kompletně pohltila, netrvalo dlouho a začal uvažovat o MMA. Pod dohledem trenérů Martina Burkota, Jaroslava Hovězáka a Martina Karaivanova si osvojil dovednosti v postoji, postupem času se z něj stal komplexní bojovník, který patří mezi známé tváře Oktagonu.

Rozjetý “AK47” se zdál být nezastavitelný. S jednou jedinou porážkou se až do konce minulého roku vezl na působivé vlně šesti výher v řadě a v organizaci Oktagon MMA si pomaličku klestil cestu do první desítky welterové divize. Pak se ale objevil španělský toreador Tato Primera. "El Espectaculo" brněnského bojovníka dobře trefoval v postoji a silnější byl i na zemi. Zaslouženě si tak došel pro vítězství.

 

Kalašnik se ale rychle oklepal, v sobotu ho čeká další zápas, v němž si bude chtít znovu dojít pro vítězství. Soupeřem mu bude ostřílený kanonýr Tomáš Bolo ze Slovenska. Účastník druhé série reality show Oktagon Výzva je zárukou atraktivních zápasů, soupeře často dostává pod nepříjemný tlak. Tomáš před každým zápasem doufá, že dojde na knockout, ať už si pro něj dojde soupeř, nebo on sám, což potvrzuje jeho snahu potěšit oko diváka.

Bolo se na duel pečlivě připravil, absolvoval kemp v Polsku, dokonce pak trénoval i po boku Petra Knížete, který se na turnaji postará o hlavní zápas. Navíc udělal poměrně zásadní změnu, zatímco doposud nastupoval v polotěžké divizi, případně v těžší váze, nyní se chystá do welteru (-77 kg). Kalašnik se tedy pravděpodobně bude muset vypořádat s nezanedbatelným váhovým rozdílem. Jak tento faktor vnímá? I k tomu se vyjádřil v rozhovoru pro Fights.cz.

Tomáš Bolo dosud úřadoval ve vyšší divizi, dá se tedy očekávat, že bude těžší než ty. Bude to mít podle tebe vliv na zápas? Jak ses na tuto možnost připravoval?
Nevím, jestli to pro něj bude výhoda, jelikož velké shazování může být kontraproduktivní. Měl jsem už pár zápasu s borci, kteří dříve chodili 84, také mám u nás v gymu obvykle těžší sparingy. Takže to nijak neřeším.

Jak moc těžké pro tebe bylo oklepat se z porážky v souboji s Tatem Primerou? Změnil si po tomto zápase něco ve svém tréninku?
Pro každého sportovce je prohra těžká. Přijal jsem ji, vzal si ponaučení a dělal maximum pro to, aby se to neopakovalo.

Jaké jsou podle tebe silné stránky tvého soupeře? A v čem si myslíš, že budeš mít navrch?
To se uvidí v zápase (smích).

Dobře. Jak probíhala příprava na zápas?
Změnilo se toho hodně. V práci jsem šel na půl úvazku, takže trénuji dvoufázově, k tomu jsem do přípravy zapojil silového trenéra, kterého platím. Taky jsme se zaměřili více na techniky, abych si budoval svůj styl. Změna nastala, cítím to pozitivně, před zápasem mám čisté svědomí.

Pomáhal ti i Jiří Procházka, kterého čeká zápas jen o pár hodin později?
Ano, s Jiřím jsme se na tréninku potkávali, vždy mi pomůže nějakou tou radou. A na jeho zápas se určitě podívám.

Díky moc za rozhovor, hodně štěstí v zápase!
Děkuji moc.

Zápas se uskuteční v sobotu na turnaji Oktagon 23, který začíná tradičně v 18:00. Celou kartu je možné sledovat na stránkách Oktagon.tv.

Zdroje:  Vlastní , Youtube Oktagon MMA

Nejnovější články