Posledního šampiona Oktagon Výzvy v sobotu otestuje Michal Konrád, který změnil přístup a chce si dojít pro vítězství

Posledního šampiona Oktagon Výzvy v sobotu otestuje Michal Konrád, který změnil přístup a chce si dojít pro vítězství zdroj: Profimedia

Michal Konrád po třetí prohře v řadě zvažoval přerušení kariéry. Do zápasu s Romanem Paulusem ale jde s čistou hlavou  

Sobotní turnaj Oktagon 23 otevře Roman Paulus, šampion páté série reality show Oktagon Výzva, kterého prověří ostřílený Michal Konrád. Člen Gorila MMA se shodou okolností v reality show objevil také, řadí se mezi účastníky třetí série, nebyl ale ani zdaleka tak úspěšný jako Paulus. Ve čtvrtfinále mu totiž Matúš Arpáš nasadil páku na koleno, čímž ho donutil odklepat. Nedařilo se mu ani v dalších zápasech v Oktagonu, v pěti duelech se z vítězství radoval pouze dvakrát, naposledy si poradil s Igorem Lukačovičem.

Roman Paulus je pro “Migela” důležitou kořistí, nerad by se vrátil k červeným poličkům. V rozhovoru pro Oktagon naznačil, že mu soupeřův úspěch v reality show vrásky nedělá. “To, že vyhrál Oktagon Výzvu, mě nijak neděsí, každý ví, že je to tam i trochu o náhodě, jak se to nalosuje. Zranil se Matouš Kohout, ten by to podle mě vyhrál,” myslí si Konrád. Zároveň ale pochválil finále s Tomášem Zajacem.

Jelikož je československý rybníček poměrně malý, není žádným velkým překvapením, že se bojovníci už potkali. Konrád totiž začátkem minulého roku navštívil Spartakus Fight Gym. “Párkrát jsem s ním trénoval, jako zápasník jde určitě nahoru, je to mladý a talentovaný kluk. Šel jsem podle mě se zkušenějšími soupeři, i s méně zkušenými, ale to neřeším. Je to tenhle zápas, nic jiného není.”

Návštěva SFG byla součástí přípravy na souboj s Jakubem Tichotou. Právě mladý talent rostoucí pod dohledem Andrého Reinderse Konrádovi zajistil třetí porážku v řadě. “Prohra s Tichotou mě štve doteď, bude mě asi štvát do konce kariéry. Ten kluk je hodně šikovný, podle mě dlouho neprohraje. Byl jsem kousek od dobrého skalpu,” řekl a přiznal, že v dobře rozehraném souboji zkrátka zaspal.

 

Zápas s Tichotou byl zároveň premiérou v pérové váze. Pro přestup se rozhodl po souboji s Jakubem Bahníkem. Úroveň organizace se podle něj posunula, což pro něj v praxi znamená, že v lehké váze na bojovníky nestačí, protože jsou často vyšší a silnější. Dlouho před turnajem tím pádem svádí souboj sám se sebou, jelikož podstupuje náročnou dietu. Sám odhaduje, že by se jeho váha v den zápasu mohla vyšplhat až na 79 kilogramů.

I Roman Paulus ale doposud nastupoval s těžšími borci. “Po fyzické stránce se cítím velmi dobře, zhruba po roce jdu do své váhy, do té 66, nyní jsem chodil 70, nebo vyšší,” těší se svěřenec Attily Végha. “Michala vnímám jako zkušeného zápasníka, ale věřím, že zápas vyhraju, protože to prostě budu chtít víc. Makal jsem na to opravdu tvrdě,” hlásí Paulus.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Konrád má za sebou kemp v Polsku, doma mu jako sparing partner asistoval David Dvořák. Přiznal, že před zápasem sice pociťuje jistou nervozitu, už se ale tolik nestresuje. “I v té dietě se těším na to, až budu stát v kleci a rozdáme si to. Úplně jsem změnil myšlení a jsem za to opravdu rád.” Není to přitom tak dávno, co uvažoval o přerušení kariéry. “V době, kdy se nedařilo, po těch třech prohrách, jsem už měl v hlavě takové myšlenky, že kdyby to teď nevyšlo, tak asi na nějakou dobu skončím. Říkal jsem si, že to není možné, dřu jako kůň a stejně prohraju.” Následně naštěstí přišlo vytoužené vítězství. “Migel” od té doby k MMA přistupuje s jistou rezervou. “Začal jsem to brát trochu jinak, už to nehrotím tak jako dřív. Přeci jen ale pořád dost trénuji, pořád je to smysl mého života.”

Duel Roman Paulus vs. Michal Konrád je prvním zápasem celého galavečera, který bude jako jediný vysílán zcela zdarma na YouTube a na oficiální facebookové stránce. Celý turnaj pak bude k dispozici na Oktagon.tv.

Zdroje:  Youtube Oktagon MMA

Nejnovější články