"Užít si můžeš i 30sekundový zápas." Andrej „AK-47“ Kalašnik chce tvrďáka Jungwirtha ukončit před limitem

"Užít si můžeš i 30sekundový zápas." Andrej „AK-47“ Kalašnik chce tvrďáka Jungwirtha ukončit před limitem Andrej Kalašnik versus Tato Primera. | zdroj: FOTO: Se souhlasem Oktagon MMA

Jak vypadala příprava Andreje Kalašnika na tvrdý souboj s Christianem Jungwirthem a co má se svým soupeřem v plánu? To jsme se zeptali přímo brněnského „AK-47“.

Rychle se blížící turnaj Oktagon 28 je nabitý zajímavými souboji a jedním z těch nejočekávanějších je bezesporu duel Andreje „AK47“ Kalašnika s německým tvrďákem Christianem Jungwirthem.

Oba borci v Oktagonu předvádějí skvělé zápasy, a dá se předpokládat, že jejich vzájemný střet nebude výjimkou. Zástupce brněnského Jeetsam Gymu Andrej Kalašnik rozjel doslova spanilou jízdu a až na konci loňského roku jej dokázal zastavit Tato Primera. Tuto porážku ale Andrej rychle odčinil vítězstvím nad Tomášem Bolem a nyní dostal proti sobě pořádnou výzvu v podobě „nesmrtelného“ Christiana Jungwirtha.

Německý bojovník sice prohrál své dva poslední zápasy proti Miroslavu Brožovi a Matému Kertészovi, ale obě bitvy byly nesmírně těsné a Jungwirth se za své výkony rozhodně nemusí stydět. Tento zarputilý Němec je velice nepříjemným soupeřem, protože neustále tlačí dopředu, fyzickou kondici má na rozdávání a v podstatě jej nejde ukončit. To ví moc dobře také Andrej Kalašnik, který se na Jungwirthův styl boje připravil a věří si, že se proti němu dokáže prosadit.

„Ano, Jungwirth má určitě nepříjemný styl, ale podívali jsme se, jaké má chyby, udělali jsme rozbor s trenéry, řekli mi co mám dělat, jak se mám hýbat atd. I v jeho hře jsou chyby, které musíme využít,“ má jasno brněnské talent. „Já si myslím, že se Jungwirth ještě nesetkal s takovým bojovníkem jako jsem já, nebo spíš s takovým typem bojovníka. Takže uvidíme, jestli mu vůbec bude sedět můj pohyb. A bude to jako každý zápas, aby ten druhý si protlačil to svoje.“

Andrej Kalašnik nemá v plánu brát zajatce a spoléhat se na bodové rozhodčí. Před tříkolovou bitvou by tak dal přednost rychlému ukončení: „Myslím si, že v těch soubojích jde hlavně o to ukončit soupeře. Užít si můžeš i 30sekundový zápas. Takže prvním plánem je vyhrát a ukončit soupeře.“

MMA teď Andrej obětuje hodně času a dokonce začal pracovat na částečný úvazek, aby se mohl svému tréninku věnovat naplno. Svého rozhodnutí nelituje, protože má takto možnost více trénovat i pořádat soukromé tréninky:

„Tato změna mi vyhovuje, jelikož stíhám trénovat dvoufázově. A přitom si můžu přivydělat jako trenér. Dělám soukromé tréninky u nás v Jeetsamu, což mě strašně baví, předávat ty zkušenosti co mám. Myslím, že ta změna mě strašně moc posunula a jsem rád, že mně bylo vyhověno z práce, abych mohl trénovat takto dvoufázově,“ říká Kalašnik. Zároveň se ale naučil poslouchat své tělo a místo toho, aby trénoval zbytečně tvrdě, trénuje chytře. „Co se týče těch tréninků, tak někdy ten ranní trénink vynechám. Ono to záleží podle pocitu. Nemá smysl jít na trénink, abyste si jen odkroužkovali, že jste na ten trénink došli. Musíte prostě poslouchat svoje tělo. Když jste totálně zavaření a už necítíte svaly, tak je lepší vynechat a dát si třeba ty dva tréninky další den. Takže se snažím i více poslouchat svoje tělo.“

A jak vypadají Andrejovy tréninky na zápas v brněnském Jeetsam Gymu? „Přípravy máme rozdělené na postojový trénink nebo grapplingový trénink nebo pak full MMA. Mám štěstí, že můžu trénovat v Brně a máme tam více možností. Můžu si zaspárovat s republikovými boxery, můžu odjet sparringy s elitními evropskými grapplery nebo elitními českými thaiboxery a pak s našimi kluky odjedu v MMA to co potřebuju na soupeře. Takže co se týče přípravy v Brně, tak si zatím nemůžu stěžovat,“ říká český bojovník s ukrajinskými kořeny.

Na atraktivní souboj Andreje Kalašnika s Christianem Jungwirthem se můžete těšit už zítra v sobotu. Turnaj Oktagon 28 začne od 18:00 a můžete jej sledovat na oktagon.tv. 

Zdroje:  Oktagonmma.cz

Nejnovější články