Německý „Terminátor“ přichází ovládnout Oktagon, zápas s Peštou bere jako velkou výzvu

Německý „Terminátor“ přichází ovládnout Oktagon, zápas s Peštou bere jako velkou výzvu Německý "Terminátor" T-800 Stephan Pütz. | zdroj: Getty Images

Víkendový souboj mezi Viktorem Peštou a Stephanem Pützem rozhodne o prvním šampionovi polotěžké váhy Oktagonu.

Turnaj Oktagon 28, který se uskuteční už tuto sobotu, je nabitý zajímavými zápasy mezi českými i zahraničními bojovníky. Ten nejzajímavější a také nejdůležitější, je však bezesporu titulový zápas o krále polotěžké váhy mezi domácím Viktorem Peštou a „Terminátorem“ Stephanem Pützem.

Ačkoliv německý bojovník v organizaci Oktagon MMA doposud nikdy nezápasil, dostal proti Peštovi okamžitý zápas o titul. V případě Pütze ale nejde o žádné nadržování, jedná se totiž o špičkového zápasníka, který bude Peštovi velice důstojným soupeřem.

Cesta tohoto německého sympaťáka k boji v kleci vedla přes mnoho sportů, ale nic jej nezaujalo tolik jako MMA: „Soutěžil jsem v mnoha sportech – v lehké atletice, házené, hokeji. A všechny tyto sporty jsem dělal na vysoké úrovni, ale nic z toho se nedá srovnat s bojováním. Protože všestrannost tohoto sportu je zkrátka něco, co mě fascinovalo a stále fascinuje,“ říká o svém milovaném sportu Pütz.

Svůj první MMA zápas si přitom Stephan odbouchal jen s několika týdny tréninku boje na zemi: „Začínal jsem s boxem a kickboxem, dalo by se říct, že to byl můj začátek s bojovými sporty. A poté se mě zeptali, jestli bych nechtěl mít zápas v MMA. Měl jsem 4 týdny na to, abych se připravil, takže jsem začal trénovat i BJJ. A tak se uskutečnil můj první MMA zápas.“

Nakonec ale nezůstalo jen u jednoho zápasu a německý Terminátor má teď ve svých 34 letech na kontě 24 zápasů, z nichž 20 dokázal vyhrát. Navíc 15 svých soupeřů ukončil před limitem a vybojoval 14 šampionských titulů, přičemž se stal šampionem i v prestižní organizaci M-1 Global.

Pütz je velice komplexním bojovníkem, o čemž svědčí i jeho statistiky, kdy 8 svých soupeřů knockoutoval a 7 jich donutil vzdát zápas submisí. Má velice dobrý postoj, wrestling i grappling a představuje nebezpečí ve všech aspektech boje. Největší výhodou je ale podle jeho trenéra jinde: „Jeho silné stránky jsou jasné, je to jeho vůle, jeho srdce a to, že se stoprocentně soustředí na to, co má před sebou a nevzdá se, dokud nedosáhne svého cíle.“

Stephan je velkým obdivovatelem Arnolda Schwarzeneggera. Jelikož je povoláním mechanik, dostal spolu se svou vůlí a schopností ničit soupeře v kleci přezdívku T-800, tedy číslo modelu Terminátora, kterého hrál právě Schwarzenegger: „Můj bojový styl, moje kondice, moje vůle zlikvidovat cíl představuje jméno T-800, to jsem já,“ říká o sobě německý bojovník.

Ten i dnes, přes své úspěchy v kleci, pokračuje v práci mechanika. „Mám rád řemeslnou práci, rád pracuji rukama. I teď mám pořád rád svoji práci mechanika, dělá mi to radost. I dříve jsem pracoval v tomto oboru, sestavoval jsem stroje, byl jsem zámečníkem, svařoval jsem, a nějak jsem se taky stal strojem,“ usmívá se německý T-800.

Na samotný zápas s Peštou se Pütz těší a bere jej jako velkou výzvu. „Potřebuji vždy něco, co mě vyvede z komfortní zóny a co mi nabídne nějakou výzvu. Nikdy nepřemýšlím dál nebo o čemkoliv jiném, další vize v mé hlavě je můj příští cíl. A o to jde. Chci prostě ukázat, že jsem jedním z nejlepších v polotěžké váze v Evropě,“ věří si německý bojovník. Nutno říct, že výzva to pro něj opravdu bude a Viktor je pravděpodobně jedním z nejtěžších soupeřů se kterými se Stephan ve své kariéře doposud utkal.

Jak tento zápas o titul polotěžké váhy dopadne, se dozvíme už v sobotu 25. září. Turnaj Oktagon 28 začíná od 18:00, takže hlavní zápas večera bude k vidění po 22. hodině, sledovat jej můžete na oktagon.tv.

Zdroje:  Sherdog.com , youtube - oktagonmma

Nejnovější články