Bitka mezi boxery na tiskové konferenci! „Canelo“ Alvarez ukázal nevídaný postřeh a jeho soupeř odcházel s krvavou tváří

Bitka mezi boxery na tiskové konferenci! „Canelo“ Alvarez ukázal nevídaný postřeh a jeho soupeř odcházel s krvavou tváří Canelo Alvarez vyhrál první kolo ještě dříve, než se borci dostali do ringu. | zdroj: Getty Images

Boxeři nejsou žádní beránci a jen jediná poznámka o něčí matce může spustit pořádnou rvačku.

Boxerský souboj mezi mexickým šampionem Saulem „Canelo“ Alvarezem a Američanem Calebem Plantem dostal po včerejšku nový rozměr. Oba borci totiž na tiskové konferenci při „staredownu“ neudrželi nervy na uzdě a došlo mezi nimi k bitce ještě před samotným zápasem.

Mezi oběma boxery to vřelo už od začátku a chvíli si tváří v tvář vyměňovali argumenty, než to Canelo nevydržel a svého soupeře prudce odstrčil. Plant sice ke Canelovi dokráčel v klidu zpět, ale bylo jasné, že si to nenechá jen tak líbit. To předvídal i mexický šampion, který neskutečně rychle uhnul Plantově útoku v podobě facky a okamžitě jej zakontroval dobrou kombinací na žebra a hlavu. Naštěstí přitom nepoužil svoje pěsti, ale svého rivala trefil otevřenými dlaněmi, takže z toho nebylo KO. Zato Caleb Plant po něm hned nato vyjel zvedákem, ale to už u obou kohoutů byli členové jejich týmů, kteří se snažili situaci uklidnit.

Po krátké bitce se na Plantově obličeji objevil velký šrám pod pravým okem, který utrpěl pravděpodobně proto, že se do bitky se světovým šampionem pustil s nasazenými slunečními brýlemi. Canelo byl v tomto ohledu chytřejší a již sundané brýle odhodil jen okamžik před Plantovým útokem.

Ani šrám pod okem by snad neměl zápas ohrozit, protože se má konat až 6. listopadu, takže Plant bude mít dost času na to, aby se mu rána zahojila. Znamená to pro něj ale určitě komplikaci v tréninku, protože je pravděpodobné, že teď bude muset nějaký čas zřejmě upustit od tréninkových sparringů.

Proč přesně Canelo do svého soupeře strčil není úplně jasné, sám mexický bojovník tvrdí, že Plant měl nemilé poznámky o jeho matce, což je samozřejmě za hranou jakéhokoliv trash-talku. Navíc Canelo nepatří mezi žádné rváče a doposud se vždy se choval jako profesionál. Každopádně mexický boxer ukázal, že je ve skvělé formě, a že má neuvěřitelné reflexy, které se mu budou v zápase určitě hodit.

Celá šarvátka neunikla ani šéfovi UFC Danu Whiteovi, který si neváhal do organizace Showtime, která zápas pořádá, rýpnout: „Nejsem překvapený. ‚Shit Showtime‘ jsou úžasní. Tihle chlápci jsou skvělí v tom, co dělají, od produkce přes tiskové konference. Jsou naprosto úžasní,“ řekl White hodně ironickým tónem.

„Nemůžete nechat dva alfa samce dojít k sobě tváří v tvář, v podělaném večerním klubu, nebo kde to sakra bylo, a nechat je tam bez toho, aniž by tam byl někdo, kdo mezi ně skočí,“ řekl vážně šéf UFC, který má s vyhrocenými staredowny bohaté zkušenosti. „Ale jsou skvělí, jsou úžasní ve všem co dělají, takže to není moc překvapivé,“ znovu najel White ironicky do své nepřímé konkurence.

White má určitě kus pravdy, ale ani jeho organizaci se podobné šarvátky před samotnými zápasy nevyhnuly. Za zmínku stojí bitka Jona Jonese s Danielem Cormierem nebo nedávné prudké žduchnutí Jeremyho Stephense do Drakkara Kloseho, který kvůli tomu nemohl nastoupit do zápasu.

Zdroje:  mmafighting.com , mmajunkie.com

Nejnovější články