Canelo Alvarez ukázal, proč je nejlepším boxerem současnosti a svému soupeři zlámal kosti v obličeji

Canelo Alvarez ukázal, proč je nejlepším boxerem současnosti a svému soupeři zlámal kosti v obličeji zdroj: Getty Images

„Canelo“ Alvarez nemá v současné době v boxu konkurenci a svého soupeře, britského boxera Billyho Joe Saunderse porazil na TKO.

„Canelo“ Alvarez je právem považován za nejlepšího boxera současnosti. Jeho jedinou porážku v kariéře mu uštědřil Floyd Mayweather před osmi lety a nyní zvítězil už v 56 zápasech, v nichž rozdal 38 KO. Této mexický boxer byl od začátku považován za velkého favorita a jeho soupeři, britskému boxerovi Billy Joe Saundersovi, se nedávalo moc šancí na překvapení. Ještě před zápasem sám Canelo prohlásil, že začne pořádně boxovat až od sedmého kola a svého soupeře ukončí v sedmém, osmém nebo devátém kole. A jak řekl, tak i udělal.

Saunders, který jako levák bojoval v opačném gardu, byl od začátku aktivnější a ostřeloval Alvareze svým rychlým jabem. Nedělal mu však téměř žádnou škodu. Canelo působil hodně uvolněným dojmem a bylo vidět, že si šetří energii na pozdější kola. I tak ale svému soupeři dokázal zatápět. Neustále jej dostával pod tlak a když mu svým pohybem zatarasil ústupovou cestu, pustil se do Saundersového břicha svým tvrdými háky.

Zápas byl až do osmého kola velice vyrovnaný, Saunders nepřestávat střílet na Alvareze své rychlé jaby a ten mu to zase vracel tvrdými spodky a zvedáky na hlavu. Jenomže zatímco Saunders ze sebe dával to nejlepší co mohl, Canelo jel jen na „půl plynu“ a záhy to ukázal. V sedmém kole opravdu začal boxovat a Saunders mu přestával stačit. V osmém kole už to byla jen show jednoho muže a Alvarez naháněl Saunderse po ringu, trefoval jej do břicha i do hlavy a ještě u toho vybízel diváky k pořádnému fandění.

V pauze mezi osmým a devátým kolem bylo vidět, že Saunders nemůže otevřít své pravé oko a jeho pravá lícní kost je dost propadlá. Jeho roh tak rozhodl, že do dalšího kola už nenastoupí a Canelo Alvarez tak vyhrál na technický knockout.

Ukázalo se, že rozhodnutí Saundersových trenérů bylo správné, protože jejich bojovník měl nejen poraněnou rohovku, ale především zlomené orbitální kosti v obličeji a po zápase byl okamžitě odvezen do nemocnice, kde bude muset podstoupit operaci.

Zato Canelo Alvarez na sobě neměl téměř ani šrám a znovu ukázal, že lepšího boxera napříč všemi váhovými kategoriemi v současnosti nenajdete.

Zdroje:  dazn.com

Nejnovější články