„Rumble“ Johnson se po dlouhé pauze vrátil do klece a znovu vyhrál na KO. Jeho soupeř mu to ale nedal zadarmo

„Rumble“ Johnson se po dlouhé pauze vrátil do klece a znovu vyhrál na KO. Jeho soupeř mu to ale nedal zadarmo zdroj: Profimedia

I se zlomenou rukou ukázal brazilský bojovník skvělý zápas, než padl tvrdou ranou Anthonyho Johnsona

V sobotu brzy ráno jsme byli svědky dalšího skvělého zápasu v pyramidě polotěžké váhy organizace Bellator, kde se ve svém prvním zápase v Bellatoru představil obávaný veterán UFC Anthony "Rumble" Johnson, proti brazilskému borci Jose Augustovi.

Rumble Johnson šel do čtvrtfinálového zápasu i přes čtyřletou pauzu od MMA jako favorit. Původně se měl totiž utkat s dalším veteránem UFC, Yoelem Romerem, ale ten byl nucen zápas odřeknout a tak mu Bellator rychle sehnal brazilského bijce Augusta. Ten byl mnohem méně zkušený, ale ukázal v zápase nevídanou odvahu a tvrdost.

Johnson zahájil tvrdými calfkicky, a začal na svého brazilského soupeře vyvíjet tlak. Augusto však zachoval klid a rozhodně se nebál Rumblových tvrdých úderů. Se svojí výškovou převahou měl nad veteránem z UFC výhodu a několikrát se mu podařila dobrá kombinace úderů a lowkicků. Při jednou z pravých capáků ale nasadil bolestivou grimasu a chytil se za svoji pravou ruku, což naznačovalo, že si ji asi zlomil.

I přesto se ale Brazilec nevzdával a pořád byl nebezpečný. O chvíli později dokonce trefil Johnsona svoji zraněnou pravačkou, ale očividně jej to bolelo více než jeho soupeře. Znovu se chytil za ruku a neubránil se výkřiku bolestí.

Když to Johnson viděl, přidal na tlaku a začal Augusta pronásledovat podél klece svými tvrdými údery. Augusto se sice nepřestával bránit svojí levačkou, ale Johnson měl očividně navrch a dobře jej trefoval svým tvrdým zadním capákem i zvedáky.

Když už to vypadalo, že to má Augusto spočítané, podcenil Johnson jeho obranu a chytil od něj tvrdý levý hák přímo na bradu. Ten jej roztancoval a dalšími údery jej Augusto poslal na zem, kde jej začal mlátit svoji levačkou. To na otřeseného Johnsona ale nemělo kýžený efekt a tak se Brazilec rozhodl pro škrcení. To se mu však nepovedlo a místo toho skončil sám na zádech. Sice se dokázal záhy postavit, ale Rumble jej vzal znovu na zem, kde chytře kontroloval pozici až do konce kola a získal tak dostatek času na svou regeneraci.

Na začátku druhého kola působil Augusto i přes svoji zlomenou pravačku agresivněji a svojí přední rukou rozebíral Johnsona, který se nemohl dostat do tempa. Jenže Anthony „Rumble“ Johnson má skrytou zbraň, kterou je jeho devastující síla. Na vypnutí soupeře mu stačí jeden dobře načasovaný a mířený úder, což se přesně stalo i v tomto případě.

Rumble zaútočil svým jabem, kterým odvrátil pozornost od svého tvrdého pravého háku, který umístil Augustovi přímo na čelist a poslal jej bezvládně k zemi. Další hammerfist už sice nebyl nutný, ale přesvědčil rozhodčího, aby zápas okamžitě ukončil.

Anthony „Rumble“ Johnson tak svým tvrdým KO potvrdil roli favorita a připsal si vítězný debut v Bellatoru.

Jeho soupeř Jose Augusto ale také zaslouží ocenění, protože ukázal, že je opravdu drsňák, který se nezalekl Johnsonova slavného jména a i přes zlomenou ruku svého favorizovaného soupeře málem ukončil.

Po zápase k němu sám Rumble přišel a vzdal mu úctu: „Jsi opravdový chlap, rozhodně sis zasloužil můj respekt,“ řekl brazilskému bojovníkovi veterán UFC.

Na tiskové konferenci Rumle přiznal, že se svým výkonem rozhodně není spokojený, a že má na víc, než co předvedl v zápase:

„Nevadí mi dostat ránu, ale dostal jsem ránu a šel jsem na zem. Říkal jsem si: ‚Co to sakra je?‘ To jsem nebyl já, tohle byl hodně špatný výkon z mé strany. Jsem lepší než to co jste viděli. Vím, že jsem lepší, vy to víte taky. Neříkám, že měl s tím úderem štěstí, trefil mě, zrovna když jsem uhýbal. Byla to moje vina a jsem na sebe naštvaný, že mě trefil. Vím, že v tomhle sportu dostáváte rány, ale sakra, jsem na sebe naštvaný. To byl dementní výkon.“

Je sice pravda, že Johnsonův počáteční výkon byl trochu rozpačitý, ale to se dalo po 4 leté pauze bez zápasu čekat a nakonec si se svým tvrdým soupeřem přece jen poradil. Svým vítězstvím tak postoupil do semifinále pyramidového turnaje Bellator Grand Prix v polotěžké váze, kde na něj bude čekat současný šampion, Vadim Nemkov.

Zdroje:  Bellator.com

Nejnovější články