Muradov zná dalšího soupeře. V srpnu ho prověří zkušený Američan, který 94 % výher získal před limitem

Muradov zná dalšího soupeře. V srpnu ho prověří zkušený Američan, který 94 % výher získal před limitem zdroj: Profimedia

Makmud Muradov konečně zná datum dalšího zápasu. V srpnu ho prověří nebezpečný americký veterán, který není zvyklý vyhrávat na body.

Makhmud Muradov (25-6) má konečně potvrzený další zápas. Uzbek žijící a trénující v ČR se naposledy představil koncem ledna na hlavní kartě ostře sledované akce UFC 257, jíž vévodila bitva mezi Poirierem a McGregorem. Mach tehdy svého soka Andrew Sancheze doslova roztančil zadním capákem, přidal naskočené koleno a po několika dalších úderech se mohl radovat z výhry TKO. Za tu navíc dostal také extra bonus 50 tisíc dolarů.

Dalším soupeřem by Muradovovi měl být Gerald Meerschaert (32-14), což uzbecký bojovník oznámil na svém instagramovém profilu.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek Makhmud Muradov (@makhmud_muradov)

Třiatřicetiletý Američan bojuje v UFC od roku 2016 a v nejslavnější organizaci stihl zatím 13 zápasů. V posledních letech se mu však příliš nedaří a v jeho resumé porážky výrazně převládají. Loni ho třeba za pouhých 17 vteřin knockoutoval Khamzat Chimaev. Meerschaert si ale dokázal spravit chuť, když v dubnu na gilotinu utáhl Poláka Fabinskiho.

Zem je přesně to místo, kde Meerschaert bude bezpochyby nejnebezpečnější. 75 % ze svých 32 výher totiž získal právě tam a v rámci střední váhy dokonce drží rekord v počtu submisí. Pokud si však Muradov dokáže pohlídat soupeřovy pokusy o přenesení boje na podlahu, neměl by s ním v postoji mít problémy. Uzbecký rodák aktuálně jede na vlně 14 vítězství a v "lize mistrů" zatím nasbíral 3 úspěšné zářezy. Jeho potenciálu si je vědoma i sama organizace UFC, takže mu před nedávnem nabídla novou smlouvu na 4 další zápasy. Velký rozdíl oproti soupeři, kterému naopak hrozí, že by v případě další porážky mohl dostat padáka.

Zápas by se měl odehrát 28. srpna, zatím však není známo o jaký turnaj přesně půjde a kde se uskuteční.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články