Meerschaert uškrtil polského "řezníka" do bezvědomí už v prvním kole a zachránil si tak vlastní krk v UFC

Meerschaert uškrtil polského "řezníka" do bezvědomí už v prvním kole a zachránil si tak vlastní krk v UFC zdroj: Getty Images

Bonus za výkon večera dostal Gerald Meerschaert za rychlou gilotinu, kterou poslal spát svého soupeře.

Na dnešním turnaji UFC Vegas 24 se jenom dva zápasy z celkových deseti nedostaly k bodovým rozhodčím. Jedním z nich byl souboj ve střední váze mezi polským „řezníkem Bartoszem Fabinským a americkým grapplingovým mágem Geraldem Meerschaertem.

Fabinský je solidní judista, který se transformoval na MMA, kde se mohl ještě před tímto zápasem chlubit 15 výhrami (8KO) a čtyřmi porážkami. V UFC se mu celkem daří a ze 6 zápasů se mu podařilo 4 vyhrát.

Jeho soupeř Gerald Meerschaert je zkušeným veteránem, který má především excelentní grappling. Ze svých 32 vítězství totiž dokázal vyhrát na submisi v neuvěřitelných 24 případech. V UFC je už 5 let a za tu dobu si vytvořil vyrovnanou bilanci 6 výher a 6 porážek.

V tomto zápase měl ale nůž na krku, protože věděl, že dvě porážky na KO v řadě od Iana Heinische a Khamzata Chimaeva musí odčinit, jinak by se mohlo stát, že si v UFC bude muset sbalit věci.

S tlakem se ale Gerald vyrovnal skvěle a na polského řezníka se mu podařilo vyzrát při první příležitosti

Po úvodí přestřelce se oba borci přemístili do klinče a ke kleci. Tam Meerschaert natlačil Fabinskiho zády na pletivo a oba borci se okopávali koleny a vzájemně se trefovali krátkými údery. Fabinski se chtěl očividně z nevýhodné pozice dostat a po chvíli se mu to taky povedlo.

Polský řezník přetočil Meerschaerta zády ke kleci, vyslal mu dva údery na hlavu, trefil jej kolenem do břicha a ponořil se pro takedown. To ale neměl dělat, protože tím odkryl svůj krk, kolem kterého Meerschaert rychle omotal svoji ruku a začal jej utahovat v těsné gilotině. Fabinski se z toho zkoušel dostat, ale Meerschaert je příliš zkušený na to, aby si tuto příležitost nechal ujít. Převrátil pozici do mountu, zajistil si soupeřovy nohy a za stálého škrcení poslal Fabinského do říše snů. Polský borec totiž neodklepal a tak jej z bezvědomí musel zachránit rozhodčí.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený eFighTech (@efightech)

Gerald Meerschaert tak vyhrál na technickou submisi hned v prvním kole a jeho grapplerské schopnosti mu zajistily bonus 50 tisíc dolarů za výkon večera. Navíc získal velice důležitou výhru a nemusí se tak strachovat o svoji práci v UFC.

Zdroje:  ufc.com

Nejnovější články