"Kovboj" Cerrone prohrál další zápas, tentokráte po tvrdém TKO v prvním kole

"Kovboj" Cerrone prohrál další zápas, tentokráte po tvrdém TKO v prvním kole Alex Morono - Donald Cerrone | zdroj: Getty Images

Cerrone na turnaji UFC Vegas 26 nezvládl duel proti Alexi Moronovi, jenž teprve před týdnem nahradil Diega Sancheze.

Welterová váha. Bývalý vyzyvatel lehké divize Donald „Cowboy“ Cerrone patří mezi fanoušky k nejoblíbenějším fighterům. Tuto pozici si získal především sympatickým stylem bojování, kdy jde do všeho absolutně po hlavě a vy mátě prakticky jistotu, že jeho zápasy nebudou nudné. Ve svých 38 letech už ale začíná být lehce za zenitem, což dokazovaly čtyři porážky z posledních pěti duelů.

Alex Morono se dá v UFC řadit k neskutečně komplexním bojovníkům a dokáže své soupeře hodně potrápit v postoji i na zemi. Nedaří se mu však udržet si permanentní vítěznou formu. V neslavnější organizaci na světě se mu do dnešního večera podařilo pouze jednou získat tři výhry v řadě. Jinak na každé vítězství navázal porážkou a nikdy se nedostal mezi absolutní žebříčkovou elitu. Tento bout vzal opravdu narychlo, když nahradil končícího Diega Sancheze.

Hned v začátku dnešního fightu se Cerrone snažil držet nápor svého protivníka v klinči u pletiva. Morono se však dokázal uvolnit a během odstrkávání stačil ještě trefit Cowboye nepříjemným loktem. Ve své agresivitě navíc nechtěl ustat a po chvíli přidal také hodně tvrdý high kick, jímž jen těsně minul oponentovu bradu.

Už od první vteřiny bylo jasné, že si chce Morono dojít pro vítězství knockoutem. Do každého úderu i kopu dával veškerou možnou sílu. Cerrone se sice snažil odpovídat, ale působil velice pomalým dojmem a stával se pro svého soupeře hodně snadným terčem a každá jeho kombinace se setkala s nepříjemnou odpovědí.

Moronovo snažení na konci úvodní části přineslo své ovoce. Čím víc se blížil závěrečný gong, tím více zasypával Cerroneho těžkými údery. Tvrdou zadní navíc Cowboye rozplaval a pak už ho pouze ničil u stěny klece. V tento okamžik bylo naprosto jasné, že Morono zvítězí po tvrdém TKO, což potvrdil také rozhodčí, který mezi oba borce přiskočil, aby duel ukončil. Parádní technický knockout.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený mma 77 (@rare.mma)

Zdroje:  Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články