Diego Sanchez pokračuje v konspiraci proti UFC a bojí se o svůj život

Diego Sanchez pokračuje v konspiraci proti UFC a bojí se o svůj život zdroj: Profimedia

Nejdéle sloužící bojovník v UFC Diego Sanchez poskytl rozhovor, ve kterém nabízí svůj pohled vyhazov z UFC.

Po náhlém propuštění Diega Sancheze z řad UFC, které proběhlo necelých 14 dnů před jeho posledním avizovaným zápasem v této organizaci, dostal Sanchez možnost vyjádřit se ke všem okolnostem jeho vyhazovu v rozhovoru pro MMA Today. Tento přes 40 minut dlouhý rozhovor je spíše Diegovým monologem, který moderátoři přerušili pouze párkrát a je nesestříhaný a neupravený. Tak si to Diego přál.

Sanchez začíná své vyprávění tím, jak na tom byl v roce 2019. Měl pocit, že jeho kariéra je u konce a cítil se frustrovaný z toho, že mu UFC domlouvá zápasy s o dost mladšími protivníky. Do toho se rozváděl se svojí ženou, která nechtěla, aby se stále vystavoval nebezpečí, které pro něj zápasy představovaly. On ale končit nechtěl, chtěl stále zápasit, stále vyhrávat, chtěl ještě něco dokázat. Popisuje, jak to pro něj bylo náročné období, měl pocit, že mu nikdo nevěří a nikdo není na jeho straně.

V tomto roce potkal svého současného trenéra Joshua Fabiu, který ho dle jeho slov ohromil svými dovednostmi v bojových umění. Při jejich prvním sparringu přemohl Diega a doutil jej odklepat po 40 vteřinách boje na zemi. Popisuje, jak mu Fabia velmi pomohl před jeho zápasem s Michealem Chiesou. Zápas sice prohrál, ale prý byl schopný díky svému kouči zapracovat jak na své obraně, tak na svém útoku. Jejich spolupráce tedy pokračovala.

Reportér ho upozornil na to, že důvod, proč Fabiu Diegovi fanoušci nemohou vystát je ten, že se snaží strhnout pozornost hlavně na sebe. Že mu ani tak moc nejde o Diega a jeho reputaci, jako o svojí vlastní. K tomu mu Diego řekl jen to, že Fabia nechtěl být jeho trenérem, že on ho o to požádal. A že důvod, proč se může zdát, že všechno strhává na sebe je ten, že chce hlavně upozornit na to, jak se k Diegovi média a UFC chová. Tvrdí, že UFC vede „Čaroděj ze Země Oz“ (prezident Dana White), který tam tahá za nitky.

Kdyby prý věděl, jaké to v této organizaci bude, nikdy by do ní nešel. „Když jsi zápasník, nejsi nic jiného. Nechceš nic jiného než vyhrávat. A to nejlépe šampionský pás. Každý se snaží, jak může, aby pás vyhrál. Ale nezáleží na tom, co umíš a co předvádíš, ale jestli Čaroděj zatahá za ty správné nitky, aby tě dostal tam, kam chce. Je to všechno jenom iluze.“ Diego přidal také teorii, že UFC má falešné účty na Instragramu, které přiživují Sanchezův negativní mediální obraz, a které podněcují nenávistné komentáře vůči němu a vůči jeho trenérovi.

Pokud byste chtěli vidět jak probíhají tréninky Diega Sancheze pod vedením jeho trenéra, koukněte se na toto bizarní video:

Diego mimo jiné také zmínil, že on a jeho tým si nahrávali všechny schůzky s UFC a jejich pracovníky poslední dva roky. Prý jako pojistku. Teď se ale bojí o svůj život. Má strach, že po něm UFC „půjde“, protože toho „moc ví“:

„Možná ne teď, možná za dva, za pět let se dočtete, že mě přejelo auto. Nebo že jsem se předávkoval a spáchal sebevraždu.“

Rozhovor má velmi emotivní závěr, kdy se Diego svěřuje, že se poslední dva roky snaží setkat s prezidentem organizace Danou Whitem. Je na něm vidět, že ho mrzí skutečnost, že člověk, se kterým byl od začátku jeho kariéry, kterému dle jeho slov pomohl dostat UFC tam, kde je teď, si na něj neudělá čas a nevyslechne ho.

„Sice jsem neměl svůj poslední zápas, ale teď alespoň můžu bojovat za všechny ostatní zápasníky.“

Vypadá to, že boj Diega Sancheze ještě opravdu neskončil a že má k celému tématu hodně co říct. Jenom už to nebude boj v kleci s jeho protivníkem, ale boj na sociálních sítích s organizací, ve které prožil téměř celou svoji kariéru.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články