Kickboxer MVP opět úřadoval, soupeři zlomil nos vejpůl a donutil doktora zápas ukončit

Kickboxer MVP opět úřadoval, soupeři zlomil nos vejpůl a donutil doktora zápas ukončit Michael "Venom" Page nachytal soupeře nekrytého, což rozhodlo zápas. | zdroj: Profimedia

Angličan Michael Page v souboji s Andersonem totálně dominoval a řekl si o odvetu se svým jediným přemožitelem.

Čtyřiatřicetiletý Michael "Venom" Page (19-1) patří mezi největší hvězdy organizace Bellator. Není divu, týmový parťák Karlose Vémoly z London Shootfighters vyniká opravdu neobvyklým stylem, který je divácky atraktivní a zároveň je pro soupeře velice těžké se na něco takového připravit. MVP přišel do MMA z kickboxu, který začal trénovat už ve 3 letech a od útlého věku zápasil v neplnokontaktních disciplínách, kde záleží především na dobré práci se vzdáleností, správném načasování, rychlosti a vytříbené technice.

Schopnosti vypilované k dokonalosti ve stovkách kickboxerských zápasů si přinesl i do MMA, kam vstoupil v roce 2012. Video z jeho prvního zápasu tehdy doslova obletělo svět. Page totiž předváděl neskutečnou show, kterou po minutě ukončil technickým KO zřídkakdy vídaným tornado-kickem.

Stačily pak už jen další dvě vítězství v prvním kole, aby Venoma oslovil Bellator, který patří mezi nejprestižnější světové organizace. Tam Page pokračoval v krasojízdě a kosil jednoho protivníka za druhým. Nutno však podotknout, že mu matchmakeři často předhazovali jako "potravu" zcela neadekvátní soupeře. Šnůru 14 vítězství zastavil až aktuální šampion welterové váhy Douglas Lima, který Page tvrdě knockoutoval.

Venom se ale dokázal znovu vyhoupnout do sedla a aktuálně mu patří druhá příčka welterové divize, takže by brzy mohl dostat proti Limovi druhou šanci. Ukazuje se totiž, že najít pro tak neortodoxního bojovníka vyrovnaného soupeře není snadné. Naposledy se rozdíl několika tříd ukázal o víkendu v souboji s divizní šestkou Derekem Andersonem (17-3).

MVP se klasicky držel mimo dostřel Andersonových úderů. Ten si sebevědomě držel ruce dole a zřejmě doufal, že tím svého soka naláká do nějaké pasti. Jenže Page si tancoval okolo a zatímco se vyhýbal prakticky všem Andersonovým lowkickům, čekal na vhodnou příležitost pro své bleskové výpady. Zároveň také načítal reakce svého soupeře, který se až příliš často vykláněl doprava. Minutu před koncem tedy Venom za náznak úderu schoval rychlý highick z přední nohy a byť neměl velkou razanci, trefil Andersona nekrytého přímo do protipohybu. Američan šel k zemi a byť okamžitě vyskočil zpátky na nohy, z nosu se mu zpustila krev a bylo jasné, že je zlomený.

Všechna čest Andersonovi, že ještě minutu vydržel bojovat a snažil se dál tlačit. Snad i jemu bylo jasné, že doktor ho kvůli přelomenému nosu do druhého kola nepustí. MVP dal po zápase jasně najevo, že by rád odvetu se svým jediným přemožitelem, který se jí však podle jeho slov zarputile vyhýbá. Nutno uznat, že Lima vs. Page 2 teď dává smysl.

Zdroje:  Bellator MMA

Nejnovější články