Odveta mezi Vémolou a Véghem stojí na penězích. Promotér připouští, že možná nikdy nebude

Odveta mezi Vémolou a Véghem stojí na penězích. Promotér připouští, že možná nikdy nebude "Zápas století" mezi Karlosem Vémolou a Attilou Véghem | zdroj: FOTO: Se souhlasem Oktagon MMA

Ondřej Novotný prozradil, že Attila Végh dostal finální nabídku na odvetu s Karlosem Vémolou a čím déle bude vyčkávat, tím budou peníze nižší. “Terminátor” je přesvědčen, že brzy přijde čas, kdy už odveta nebude nikoho zajímat.

Je dobře známo, že se na Karlose Vémolu stojí pořádně dlouhé fronty. Český “Terminátor” se pomalu dává dohromady po náročné operaci, krom rehabilitace se již čas od času objeví v gymu, kde se snaží pilovat údery zdravou rukou. Jen na domácí scéně se o zápas s ním hlásí celá řada předních bojovníků. První v řadě je Samuel "Pirát" Krištofič, který si v létě vybojoval prozatímní pás ve střední váze. V polotěžké zase vyčkává Viktor Pešta, jenž se zatím musí spokojit s "T-800" z Německa. No a minulý týden připomněl slíbenou odvetu také Patrik Kincl. Fanoušci by však zřejmě daleko více uvítali jiné jméno.

O druhém kole s Attilou Véghem se mluví už opravdu dlouho. Své o tom ví promotér Ondřej Novotný, který stále věří, že na odvetu dříve či později skutečně dojde. V rozhovoru pro Šport.sk potvrdil, že nosí v hlavě konkrétní termín, který by pro organizaci byl atraktivní, počítá se ale i s možností, že na zápas nedojde. “Attila má obrovské finanční nároky, Karlos také nějaké, jejich zápas by si na sebe v dnešní covidové době nevydělal. To nás brzdí, zároveň nás nic nenutí na termín tlačit. Jsme smíření i s tím, že odveta nebude. Není to nutný zápas, okolo kterého by se organizace točila.”

Povídá se, že si Attila řekl o 150 až 200 tisíc eur (cca 3,8-5 milionů Kč). Novotný nechtěl komentovat konkrétní částky, o nichž se v branži spekuluje. Potvrdil ale, že slovenská hvězda již nabídku dostala, přičemž jde o maximální částku, kterou je organizace za odvetu ochotna zaplatit. “Vyšší už nikdy nebude. Naopak, s přibývajícím časem bude jen nižší. Odpověď zatím nepřišla.”

Attila již avizoval, že si v kariéře bojovníka splnil vše, co si kdy vysnil, titul v Bellatoru a zelené políčko s Karlosem Vémolou už zřejmě jen tak něco nepřebije. S respektem odmítl i výzvu od Viktora Pešty, který o zápas s ním nedávno projevil zájem, o titul Oktagonu prý usilovat nehodlá. Tou jedinou motivací tedy pravděpodobně skutečně budou peníze. Ty mu nyní díky roli přemožitele Vémoly nechybí. Novotný nicméně upozornil, že se situace může velmi rychle změnit. “S koronavirem přišly těžké časy. Nepřeji mu to, ale může se klidně stát, že mu 3-4 partneři řeknou ‘nazdar’, takže bude muset znovu nakopnout svou značku. Viděli jsme desítky takových případů.”

Zdá se, že trpělivost dochází i druhému aktérovi Zápasu století. Vémola upozornil, že by se Attilovi vyčkávání nemuselo vyplatit. “Přijde čas, kdy už mě to ani nebude zajímat. Já si teď jedu svoje věci, mám X vítězství, chystám se na další, box a tak dále. Attila to dotlačí do fáze, kdy to už nikoho nebude zajímat,” řekl v rámci svého posledního vysílání na Instagramu. Obává se, že pokud se bude duel zbytečně odkládat, ztratí na své atraktivitě. “Mayweather vs. Pacquiao, to by byl největší zápas všech dob, kdyby to udělali ve správném čase. Potom už to nemělo takovou váhu. A s Attilou to bude to samé.”

Ondřej Novotný je přesvědčen, že Karlos za Attilu před ostře sledovaným zápasem odpracoval celé promo. “Vzal na sebe všechno zlé a udělal z něj kladného hrdinu. Pokud to přeženu, Attilovi stačilo přijít, trefit se a slíznout smetanu. Karlosovi by měl měsíčně posílat podíl z peněz, protože má velkou zásluhu na jeho momentálním statusu.” Je známo, že promotér u bojovníků oceňuje, když dokážou pracovat s fanoušky, dobře mluvit, ochotu udělat show a svým vlastním přičiněním pozvednout zájem o daný zápas. Je přesvědčen, že jde o přirozenou součást MMA, bojovníci, kteří s tím nesouhlasí, by podle jeho slov měli zůstat na úrovni amatérů.

Na domácí scéně nicméně vidí pár talentovaných mladíků, kteří mají v tomto ohledu velký potenciál. Souhlasil, že sem patří Vašek Sivák a Sebastian Fapšo, oba se však zatím věnují hlavně postojářským disciplínám. Ale kdo ví, třeba si vezmou příklad z Matěje Peňáze, jenž v poslední době usilovně pracuje na tom, aby se z něj stal komplexní MMA zápasník. Další zkouška ho navíc čeká již tuto sobotu, kdy se na turnaji Oktagon 28 utká s Mateuszem Strzelczykem.

Zdroje:  Karlos Vémola Instagram , ŠPORT.sk

Nejnovější články