Pešta má ze souboje s německým “Terminátorem” radost. Vémola zase tvrdí, že jde do Oktagonu hlavně kvůli němu

Pešta má ze souboje s německým “Terminátorem” radost. Vémola zase tvrdí, že jde do Oktagonu hlavně kvůli němu zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Viktor Pešta je rád, že mu promotéři sehnali úctyhodného soupeře. Karlos Vémola by se chtěl s “T-800” také poměřit, ale pouze v případě, že Peštu porazí.

Promotéři Oktagonu na konec září přichystali velkolepou bitvu, do Prahy totiž zavítá Stephan Pütz, jeden z předních bojovníků německé scény, který rovnou dostane šanci získat titul v polotěžké váze. Porazit ale musí Viktora Peštu, jenž v divizi už nějaký čas dominuje.

Český veterán UFC se k bitvě o trůn polotěžké váhy vyjádřil v rozhovoru pro server kaocko.cz. Poté, co sešlo z duelu s Ragozinem už prý ani nedoufal, že by mu promotéři dokázali najít kvalitního soupeře. Nakonec byl ale mile překvapen, německého “Terminátora” vnímá jako velkou výzvu. “Určitě to bude nejnáročnější zápas od přestupu do polotěžké váhy. Těžko to srovnávat se zápasy, co se odehrály pět let zpátky. Beru to jako začátek nové éry a příležitost prosadit se v nové váhové kategorii.”

Pešta se dlouhá léta snažil prosadit v nejtěžší divizi, nakonec se ale našel v polotíze (-93 kg), kde se mu velmi dobře daří. Pozitivně vnímá především fakt, že už se nemusí tahat se soupeři, kteří mají o 20 kilo víc, zároveň se také cítí být rychlejší a v lepší kondici. Nevýhodou je logicky samotné shazování, jemuž musí občas věnovat pozornost na úkor tréninku.

Je tedy “T-800” dostatečnou náhradou za českého “Terminátora”? “Na Vémolu v tuhle chvíli vůbec nemyslím. Jednak je zraněný a jednak se prostě vydal jinou cestou. Mě zajímají bojovníci, co opravdu chtějí bojovat a ne se jen vykecávat.”

Vémola si reakci na atraktivní zápas také neodpustil. Ve vysílání na Instagramu fightlive.cz řekl, že je pro něj Stephan Pütz “rádoby Terminátor”, zároveň ale ocenil jeho kvality. “Myslím si, že je to skvělé, že taková posila z Německa přijde do Oktagonu, zase to zvedne úroveň celé show. Ze zákulisí jsem zaslechl, že Pütz bere zápas s Peštou jen pod podmínkou, že poté, ať už vyhraje, nebo prohraje, bude mít zápas s Vémolou. To je to hlavní, co ho zajímá,” prohlásil a dodal, že pokud se s ním opravdu chce potkat v kleci, měl by Peštu porazit. “Protože mě samozřejmě zajímají jen vítězové a také titul.”

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Viktor Pesta (@viktorpesta)

Následně se vyjádřil přímo k souboji s Peštou. Druhému Čechovi, který se dostal do UFC, poslední dobou nemůže přijít na jméno, v několika rozhovorech zapochyboval o jeho dovednostech. V šampionském duelu ho ale kupodivu vnímá jako favorita. “Pro Peštu to po dlouhé době bude zase výzva, protože dlouho neměl kvalitního soupeře, což Pütz rozhodně je. Peštovi to s kvalitními zápasníky naposledy moc nevyšlo, Emelianenko mu zlomil nos, Martínek mu zlomil čelist. Potom měl pár zápasníků, kterým já říkám žrádlo. Ale tento je opravdu kvalitní,” řekl a jako vítěze předběžně označil Viktora. Dokonce přiznal, že mu protentokrát bude i fandit.

Velké výhrady má ale k tomu, že Stephan Pütz rovnou nastupuje do titulového zápasu, aniž by si tuto šanci nejprve musel zasloužit. K tomu se vyjádřil promotér Ondřej Novotný v posledním vysílání MMA letem světem. “Jsem strašně rád, že se to podařilo. Je pravda, že jsme teď podruhé porušili pravidlo, které říká, že u nás lidé musí mít zápas, než je pustíme k titulu. Ale je také pravda, že ta váha byla zaseklá, třeba kvůli zranění Karlose, Feuchta nebo nechuti Attily zápasit, Kimball také dlouho nebyl. A Viktor si prostě zaslouží bojovat o titul,” vysvětlil. Dodal, že by sice mohlo jít o zápas na tři kola, podle něj by to ale byla škoda. Novotný věří, že se i díky tomuto souboji polotěžká divize velmi brzy zase nastartuje.

Viktor to ale bude mít hodně těžké. Pütz bojoval o šampionský pás v pěti posledních zápasech, ve všech případech zvítězil. Ne nadarmo jde podle serveru Tapology o jedničku polotěžké divize v Německu, ale i v celé západní Evropě. Duel ozdobí turnaj Oktagon 28, který se uskuteční 25. září v O2 universum.

Zdroje:  MMA letem světem , kaocko.cz , Fight Live

Nejnovější články