Viktora Peštu čeká v září titulový zápas proti německému „Terminátorovi“

Viktora Peštu čeká v září titulový zápas proti německému „Terminátorovi“ Viktor Pešta a jeho památný "outfit" během předzápasového vážení v UFC. | zdroj: Profimedia

Tak dlouho volal Viktor Pešta po souboji s Terminátorem, až mu organizátoři jednoho sehnali. O titul polotěžké váhy se pobije s "T-800" německé výroby.

Organizace Oktagon MMA si pro své fanoušky na září připravila opravdovou lahůdku v podobě titulové bitvy o krále polotěžké váhy. Na turnaji Oktagon 28, jenž se odehraje 25. září, se bude o šampionský pás ucházet veterán UFC Viktor Pešta, do jehož cesty se postaví velice nebezpečný Němec Stephan Pütz. Tak dlouho se totiž Viktor Pešta dožadoval zápasu s "Terminátorem", až mu promotéři jednoho obstarali. Místo toho českého ale nakonec dostane neméně nebezpečného německého zabijáka.

Pešta je ve svých 31 letech jedním z nejzkušenějších bojovníků na domácí scéně a jako teprve druhý Čech to po Vémolovi dotáhl až do UFC. V nejtěžší váhové divizi se tehdy střetl například s obávaným knockoutérem Derrickem Lewisem. Výsledkem bylo TKO a mnoho fanoušků marně volalo po tom, aby Viktor raději přešel do nižší polotěžké váhy (-93 kg). K tomuto kroku se český bojovník rozhodl až po návratu na domácí scénu, když prohrál s Michalem Martínkem. A ukázalo se, že to byl dobrý tah. V posledním roce si tam totiž připsal dvě výhry na TKO, stal se poměrně jasnou jedničkou žebříčku a nebylo tajemstvím, že začíná koukat po titulu.

Teď jej tedy šéfové Oktagonu vyslyšeli a za měsíc bude mít Viktor možnost ukázat, že je právoplatným králem polotíhy v Československu. Rozhodně to ale nebude mít lehké, protože pro tuto příležitost mu Oktagon nadělil opravdu těžkého soupeře.

Stephan Pütz, přezdívaný také „T-800“, je ve svých 34 letech velice zkušeným bojovníkem. Za celou kariéru nasbíral 20 vítězství a porážku poznal jen ve čtyřech případech. Navíc jsou na jeho opasku skalpy takových jmen, jako například Viktor Nemkov, Joachim Christensen, český bojovník Jan Gottvald a také současný bojovník UFC Marcin Tybura, který kdysi v UFC udělil Viktoru Peštovi dost tvrdé KO highkickem.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

V UFC sice německý Terminátor sám nikdy nebyl, ale má spoustu zkušeností z titulových zápasů z velkých organizací. Celkem posbíral 12 šampionských pásů, stal se dokonce i šampionem prestižní evropské organizace M-1 a zápas s Peštou pro něj bude šestý „titulák“ v kariéře. Těch pět předchozích vyhrál, takže bude na Viktorovi, aby Němcovu spanilou jízdu zastavil.

Pütz je komplexním bojovníkem, který má dobrý striking i grappling a jeho houževnatost a vůle vítězit je vidět v každém zápase. Viktor Pešta proti němu bude mít určitě navrch ve svém kvalitním wrestlingu, kudy by pro něj mohla vést cesta k vítězství.

Sám německý bojovník se netají tím, že by si to rád rozdal i s nejslavnějším českým bojovníkem Karlosem Vémolou. Rád by mu totiž ukázal, že „Terminátor“ je jen jeden. Nejdříve však bude muset Pütz projít přes Viktora Peštu, který bude na titulovou šanci určitě pořádně namotivovaný.

Zdroje:  Sherdog.com , Oktagonmma.cz

Nejnovější články