Největší grázl UFC nastínil plány do budoucna. Jak dlouho chce Jorge Masvidal ještě bojovat?

Největší grázl UFC nastínil plány do budoucna. Jak dlouho chce Jorge Masvidal ještě bojovat? zdroj: Profimedia

Američan Jorge Masvidal začínal před dvěma desítkami let v pouličních bitkách bez rukavic. Nedávno se sice katapultoval mezi největší hvězdy UFC, ale pomalu už pomýšlí na důchod.

Jorge "Gamebred" Masvidal patří mezi nejzkušenější bojovníky v UFC. Mezi profesionály válčí již od roku 2003 a nasbíral rovných 50 zápasů. Ještě předtím ale bojoval bez rukavic na floridských dvorcích. Proto se mu také občas přezdívá "Street Jesus". Až v posledním zápase ale poznal, jak hořce chutná KO, když ho šampion Kamaru Usman poslal spícího k zemi. I proto se do jeho mysli začaly vkrádat myšlenky, jestli nepřichází čas pověsit rukavice na hřebík.

"Říkal jsem si, víte co, nechte mě jít zpátky do tělocvičny a podíváme se, jak mi to půjde, až budu spárovat, graplovat," rozpovídal se Masvidal v pořadu MMA Hour. "Dokážu stále držet krok s těmi nastupujícími dobrými chlapy? A v jakém lepším gymu, než v tom mém (American Top Team), to zjistit. Takže, jo sakra, pořád to v sobě mám a nikam se nechystám."

"Řekněme ještě dva další roky," odpověděl populární americký bojovník na přímou otázku, jak dlouho ještě bude bojovat. Během té doby ale rozhodně nechce zahálet. "Pokud bych měl štěstí a mohl během roku odbojovat šest zápasů, to by bylo nejvíc." Cíl je jasný –⁠ šampionský titul. Jako soupeře teď prý vezme toho, kdo ho k němu dostane nejrychleji. Ihned se ozval Leon Edwards, kterému zřejmě došlo, že si titulovou šanci nevyčeká a bude muset své postavení muset ještě potvrdit v souboji s někým ze špičky divize. Oba spolu navíc mají nevyřízené účty, před lety totiž Masvidal na turnaji UFC v Londýně napadl "Rockyho" v zákulisí.

V minulosti se řešil také možný souboj Masvidala s Conorem McGregorem. Tomu ale držitel titulu "největší grázl UFC" nedává žádnou šanci. "Je to velmi malý a křehký týpek, nechce to. Nemůžou mu zaplatit tolik peněz, takže je to ok, nepotřebuju to." Mnohem reálnější se tedy zdá být zápas proti bývalému kamarádovi Colby Covingtonovi. Ten má aktuálně na listopad naplánovánu titulovou odvetu proti Usmanovi, se kterým před necelými dvěma lety předvedli jeden z nejlepších zápasů roku 2019. Pokud by se mu tentokrát podařilo zvítězit, UFC by pak nejspíš nebylo proti jeho souboji právě s Masvidalem.

Zdroje:  The MMA Hour

Nejnovější články