Pešta smáznul Itala ve druhém kole, teď chce Rusa, který marně vyzývá Vémolu

Pešta smáznul Itala ve druhém kole, teď chce Rusa, který marně vyzývá Vémolu zdroj: Profimedia

Viktor Pešta pokračuje ve své spanilé jízdě polotěžkou divizí. Nyní by rád poměřil síly s obávaným Mikhailem Ragozinem a získal titul Oktagonu.

V hlavním předzápase turnaje Oktagon 24 se představil Viktor Pešta, kterého čekal Riccardo Nosiglia. Ital s celkem nebezpečně vypadající bilancí 8-2, který zatím nepoznal druhé kolo a všechny své výhry získal před limitem, když své soupeře povětšinou nekompromisně ubil na zemi. Očekával se od něho tedy rychlý start. Předpovědi se však nepotvrdily a v prvním kole si proti sobě dva "zemaři" testovali schopnosti v postoji.

Viktorovy údery nepůsobily nikterak hrozivě, ale trefoval a díky tomu šlo úvodní kolo nejspíš na jeho stranu. Byť schytal od Itala i pár tvrdých úderů, o přestávce trenérům sdělil, že mu nepřišly nijak extra nebezpečné. Přesto následovala radikální změna taktiky a Pešta hned vzal hned v úvodu druhého dějství boj na zem. Překvapivě se nesetkal s výrazným odporem a okamžitě rozjel tvrdé ground and pound. Po pár vteřinách pak rozhodčí zápas odmával.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Přechod z těžké do polotěžké váhy (-93 kg) se pro Peštu zatím ukazuje jako skvělá volba, protože si zde připsal už dvě vítězství před limitem. Nyní má na mušce Mikhaila Ragozina (17-4). "Pakliže si nechceš hrát na schovávanou a chceš borce, co přijme každou výhru, tak tady jsem," vzkázal Rusovi, který už nějakou dobu marně usiluje o souboj s Karlosem Vémolou

Kromě toho si Viktor začíná dělat zálusk na šampionský opasek v polotěžké váze. Na pozápasové tiskové konferenci nabídl argument, proč by si titulovou šanci zasloužil. "Z aktivních bojovníků jsem teď podle žebříčku nejvýš, přede mnou je Attila a Feucht, kteří oba dva nevypadají, že by měli zápasit. Takže si myslím, že jsem na řadě já," sdělil bez nějakých výraznějších emocí. A promotér Ondřej Novotný mu dal za pravdu. "Je teď pomyslná jednička váhy z těch aktivních bojovníků. On to má vždycky dobře načtené a pálí mu to, takže tam není o čem. On je teď ten, kdo si titul v polotěžké váze zaslouží a vzhledem k tomu, koho vyzval, tak se před námi otevírá velmi zajímavá možnost a už se těším na to, jak to bude vypadat v následujících měsících."

Nutno uznat, že Pešta se těžkým soupeřům nikdy nevyhýbal a svého času v UFC poměřoval síly se světovou špičkou jako je třeba Derrick Lewis či Alexey Oleynik. Ragozin zatím na výzvu nereagoval, ale dá se očekávat, že i pro něj by mohl být souboj s bývalým UFC bojovníkem hodně zajímavý. V případě výhry by navíc získal velmi pádný argument, proč by měl právě on bojovat s Vémolou.

Nejnovější články