Česká MMA reprezentace veze z mistrovství Evropy 8 medailí, Slovensko 3 zlaté!

Česká MMA reprezentace veze z mistrovství Evropy 8 medailí, Slovensko 3 zlaté! České MMA reprezentaci se na ME asociace GAMMA velmi dařilo | zdroj: FOTO: Se svolením MMAA

Česká reprezentace ani tentokrát neodjíždí z mistrovství Evropy v MMA s prázdnou, úspěchy slavilo také Slovensko.

Od čtvrtka do soboty probíhalo v gruzínském hlavním městě Tsibilisi mistrovství Evropy asociace GAMMA, kde nechyběly ani reprezentanti Česka a Slovenska, kteří si nakonec domů odvezli pěknou nadílku medailí.

Z českého výběru dosáhl na zlato Petr Stříž, který v kategorii do 65,8 kg zopakoval úspěch z loňského roku. V prvním zápase utáhl německého reprezentanta za pouhých 36 vteřin na armbar. O den později pak do prošel na body přes Turka Ersina a ve finále se potkal s loňským bronzovým medailistou Papaelem Movsesianem z Gruzie. Tomu se moc nechtělo s Petrem zůstávat v postoji, a tak se snažil boj přenášet na zem, kde se mu ale Stříž bez problémů dostal do zad. Po minutě druhého kola přišlo vítězství na škrcení rear-naked choke.

Pro zlato si v disciplíně MMA striking ve váze do 52,2 kg dokráčela také Veronika Zajícová, která si tak spravila chuť poté, co v MMA vypadla již v prvním kole. Ve finále ji přitom čekala úspěchy ověnčená Zejna Krantič z Bosy a Hercegoviny, která chvíli předtím získala v MMA zlato. Veronika ji ale ve třetím kole ve stoje zaskočila škrcením rear-naked choke. Úspěch je to pro mladou bojovnici z JMFS gymu o to sladší, že ji loni na přechodu srazilo auto a hrozilo jí, že už možná nikdy sportovat nebude. To se ale naštěstí nestalo a o téhle fighterce v budoucnu ještě hodně uslyšíme!

Veronika Zajícová získala na mistrovství Evropy v Tsibilisi zlato v disciplíně MMA Striking Veronika Zajícová získala na mistrovství Evropy v Tsibilisi zlato v disciplíně MMA Striking | zdroj: FOTO: GAMMA

Stříbro ve váze do 61,2 kg získala Natálie Trikalová, která dostala v prvním kole volný los a ve finále ji čekala Slovenka Veronika Smolková, která po třech kolech zvítězila na body a následně úspěch zopakovala i v MMA Strikingu. Ze zlata se v této nové disciplíně, která neumožňuje boj na zemi, radoval i její týmový kolega z Dracula gymu Richard Dobrotka, který se ve finále blýskl parádním highkickem, jímž soupeře ukončil v prvním kole. 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený DRACULA GYM (@draculagym)

Z důvodu nedostatku účastníků v těžké váze nastoupil David Závoda rovnou do finále disciplíny MMA striking. Tam ho čekal Litevec, který ho den předtím už v prvním kole vyřadil z pyramidy v MMA. Po dvou počítáních rozhodčí ukončil i odvetu, českému reprezentantovi může ale být útěchou stříbrná medaile. 

Adam Krol začal pyramidu do 70,3 kg slibně, Slováka Fiantoka bez větších obtíží porazil na body, na zemařinu Ukrajince Zhurakivskyiho ale v semifinále odpověď najít nedokázal a domů tak odjíždí s bronzovou medailí.

Celkově tedy český tým, který měl na ME 7 reprezentantů, veze domů 8 medailí: 2x zlato (Stříž, Zajícová), 2x stříbro (Trikalová, Závoda) a 4x bronz (Krol, Zajícová, Trikalová, Závoda).

Slovensko získalo celkem 3x zlato (2x Smolková, Dobrotka).

Na celý finálový galavečer se můžete podívat ZDE, časy zápasů najdete v komentáři pod videem.

Zdroje:  GAMMA

Nejnovější články