Česká reprezentace na světovém poháru MMA v Praze vybojovala 7 medailí. O úspěch se zasloužili především junioři

Česká reprezentace na světovém poháru MMA v Praze vybojovala 7 medailí. O úspěch se zasloužili především junioři zdroj: Getty Images

Praha hostila první turnaj světového poháru v amatérském MMA a česká reprezentace neodešla s prázdnou.

V sobotu vyvrcholil čtyřdenní maraton zápasů MMA na historicky prvním světovém poháru organizace IFMMA, který ve své premiéře hostila Praha. Špičkoví amatérští bojovníci z celého světa spolu 4 dny bojovali o medaile. Nechyběli samozřejmě ani čeští reprezentanti, kterým se podařilo urvat několik cenných kovů.

Zlatá medaile sice žádnému českému bojovníkovi necinkla, ale i tak se česká reprezentace může pochlubit 7 cennými kovy. V zápasech se dařilo především juniorům, kteří se postarali o 5 bronzových medailí.

Junioři:

Iva Koubíková – 3. místo (muší váha)

Lukáš Kaplan – 3. místo (muší váha)

Erik Kutil – 3. místo (pérová váha)

Jindřich Ungr – 3. místo (pérová váha

Sebastian Hampala – 3. místo (welterová váha)

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Český svaz MMA (@csmma.cz)

Senioři:

Kateřina Lisová – 2. místo (pérová váha)

Eva Melo – 2. místo (lehká váha)

I přes medailová umístění se česká reprezentace během turnaje potýkala se spoustou zranění. Erik Kutil nemohl nastoupit do semifinálového zápasu, protože mu ve čtvrtfinále soupeř zlomil nos takovým způsobem, že musel jít na operaci. I přesto ale ukázal Kutil srdce bojovníka a zápas dotáhl kneebarem do vítězného konce. Také Sebastian Hampala nemohl po čtvrtfinálové výhře zasáhnout do semifinálových soubojů kvůli zranění.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Český svaz MMA (@csmma.cz)

Velice dobré výkony předvedl Jindřich Ungr, který vyhrál dva souboje a až v semifinále nestačil na irského bojovníka Ryana Keogha, který nakonec vyhrál celou kategorii, a který českého borce ukončil škrcením (rear naked choke) ve druhém kole.

Podobně dopadl také Lukáš Kaplan, který v prvním zápase porazil dalšího Ira na body, ale ve druhém souboji jej na gilotinu ukončil bojovník z Tádžikistánu. Také Iva Koubíková doplatila na grapplerské schopnosti své soupeřky a v semifinále podlehla irské bojovnici na armbar.

V seniorské kategorii se o čest české výpravy postaraly 2 ženy, které vybojovaly stříbrné medaile. Kateřina Lisová vydřela svým houževnatým výkonem postup do finále s řeckou bojovnicí, přičemž zápas byl tak vyrovnaný, že o vítězce musel rozhodnout extra round (nastavené kolo), ve kterém Kateřina ukázala bojovnější srdce a prošla do finále. Tam ale nestačila na norskou bojovnici, která Kateřinu donutila odplácat v prvním kole armbarem. Další česká bojovnice Eva Melo nestačila jen těsně ve finále na švédskou Yrsu Sandin, se kterou prohrála na split decision a brala stříbro.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Český svaz MMA (@csmma.cz)

Česká reprezentace ukázala, že má na to, aby se měřila s těmi nejlepšími a světový pohár byl cennou zkušeností pro mnoho zápasníků. Především junioři pak předvedli dobré výkony a i když je určitě co zlepšovat, vypadá to, že české MMA je na dobré cestě.

Zdroje:  immaf.org

Nejnovější články