Špička světového amatérského MMA se sjela do Prahy, aby poměřila síly. Jsou mezi nimi i české naděje

Špička světového amatérského MMA se sjela do Prahy, aby poměřila síly. Jsou mezi nimi i české naděje Amatérský turnaj světového poháru MMA v Praze je na velice vysoké úrovni. | zdroj: Profimedia

Praha hostí velkou akci světového MMA a k vidění jsou velice atraktivní zápasy, které si mnohdy nic nezadají s profesionálními duely.

I ve čtvrtek pokračoval maraton amatérských MMA zápasů, které v rámci světového poháru IMMAF hostí Praha od středy 8. až do soboty 11. září.

Špička amatérských bojovníků z celého světa se sjela do Prahy, aby spolu poměřila síly. Nechybí ani česká reprezentace, která čítá přes 30 bojovníků a bojovnic. První den se však českým reprezentantům moc nevydařil. I přes houževnaté výkony vyhráli v ostré světové konkurenci z 10 želízek v ohni pouze dva bojovníci, kteří postoupili do dalších bojů. Těmi byli Jindřich Ungr, který svého ukrajinského soupeře uškrtil na rear-naked choke a Vojtěch Khol, který daroval svému soupeři armbar hned v prvním kole.

Ve čtvrtek turnaj pokračoval dalšími souboji a znovu se bylo na co koukat. Kdo by si myslel, že v případě amatérů nebudou zápasy tak atraktivní jako u profesionálů, ten by byl velice překvapen. Bojuje se na 3 kola po 3 minutách a zápasy jsou díky tomu velice rychlé. Neustále se něco děje a na přílišné taktizování a vyčkávání tak není moc prostoru. Bojovníci jsou navíc velice motivovaní a mnoho z nich má spoustu zkušeností z amatérských klání, takže jsou často k vidění skvělé technické bitvy.

Ani ve čtvrtfinálových bojích, které byly ve čtvrtek na pořadu se ale českým nadějím příliš nevedlo. 11 reprezentantů na své soupeře nestačilo, "pouze" 4 borci se probili dál. Lukáš Kaplan vybojoval výhru nad irským soupeřem na body, Jindřich Ungr vydřel ve velice napínavém a těsném zápase výhru na split decision (2:1) a Sebastian Hampala svou houževnatostí dotáhl zápas rovněž do vítězného konce. Skvělý výkon předvedl také Erik Kutil, který svého irského soupeře ukončil na kneebar. Bohužel dalších zápasů se mladý Kutil nezúčastní, protože mu soupeř zlomil nos tak nešťastně, že bude muset na operaci.

Trenér české reprezentace Josef Král sice nebyl s výsledky moc spokojený, ale oproti středečním zápasům cítí zlepšení. Cenil si také vydřených výher a toho, že jeho svěřenci do zápasů dali všechno: „Pocity jsou určitě lepší (než ve středu), bylo více výher. Ale řekl bych, že to bylo hodně podobné jako včera. Téměř všichni tam nechali srdíčko, odmakali to na 100%, ale bohužel, někde to nestačilo,“ shrnul druhý den turnaje reprezentační trenér s přezdívkou „Gorilla“ pro server Kaočko.cz.

„Srdce je jedna věc, ale bylo by tam potřeba ještě pracovat,“ pokračoval Král, který býval sám úspěšným bojovníkem. „To že se necháš umlátit nebo že to nevzdáš, to je jedna věc, ale spousta bojovníků tam mohla udělat maličko víc, kdyby trochu poslouchali a plnili to, co jim říkáme.“

V tomto ohledu vyzdvihl výkon Jindřicha Ungra, který ačkoliv se pro něj zápas nevyvíjel nejlépe, jej nakonec dokázal otočit: „Co se týče výsledků, dvě výhry tady nikdo nemá,“ ocenil trenér svého svěřence. „Ale i to, že poslouchá. Otočil dneska zápas. Věděli jsme, že musí být nahoře, že nechceme už tolik boxovat, a že to musí hodit a prostě to udělal. To je věc, kterou po těch bojovnících chceš. Samozřejmě to vždycky nejde, ale jemu se to povedlo, udělal co jsme říkali.“

Také v pátek se bude v Praze bojovat, tentokrát budou na řadě semifinálové souboje, finále bude následovat hned v sobotu. Bojuje se zároveň ve dvou klecích a všechny zápasy můžete zdarma sledovat na youtube kanálu Českého svazu MMA (1. klec - ) a také na youtube kanálu Sport 5 (2. klec). Případně můžete zápasy vidět od 10:30 osobně v Praze v UNYP Aréně.

Zdroje:  immaf.com

Nejnovější články