Pokořitel českého bojovníka Patrika Kincla domlouvá v KSW megazápas s tamější hvězdou

Pokořitel českého bojovníka Patrika Kincla domlouvá v KSW megazápas s tamější hvězdou Roberto Soldič | zdroj: Profimedia

Roberto Soldič hned po výhře nad Patrikem Kinclem utekl z klece, aby vyzval šampiona vyšší váhy Mameda Khalidova, touží po dalším opasku do sbírky.

Víkendový turnaj KSW 63 nebyl pro naše fanoušky zrovna tím nejveselejším. Český bojovník Patrik Kincl totiž v jedné z největších evropských MMA organizací KSW nezvládl svůj premiérový titulový duel a v souboji o pás welterové váhy podlehl po technickém knockoutu ve třetím kole chorvatskému šampionovi Robertu Soldičovi.

Soldič měl naopak několikanásobný důvod k radosti. Nejcennější trofej se mu totiž podařilo obhájit už podruhé v řadě, a navíc si dost možná na příště domluvil velice zajímavý zápas. Krátce po vyhlášení totiž přeskočil klec a v hledišti vyhledal nynějšího šampiona střední váhy Mameda Khalidova, se kterým si okamžitě začal něco důvěrně šeptat.

Co bylo jejich předmětem diskuze jsme se dozvěděli posléze, jelikož se oba borci vrátili do oktagonu a v následném rozhovoru vše vysvětlili. Soldič podle svých slov vyzval Khalidova ke společnému duelu a jeho čečenský protějšek, který v 17 emigroval do Polska, podle všeho na tu nabídku okamžitě kývl. Začal prý dokonce i vymýšlet, kdy by k tomuto obřímu zápasu mohlo dojít.

„Khalidova neskutečně respektuji,“ vysekl chorvatský Robocop svému vytouženému soupeři poklonu. „Díky němu začalo plno mladých bojovníků právě s MMA. Takže jsem mu řekl: ‚Pojďme bojovat.‘ Potřebuju peníze pro rodinu a tak, takže si to pojďme rozdat. Buď porazím já tebe, anebo ty mě a pak můžeme udělat odvetu.“

„Tohle je nevyhnutelná věc,“ řekl poté Khalidov který v Polsku platí za jednu z největších hvězd. „Roberto si s dnešním zápasem jako obvykle poradil přímo úžasně. Na společný fight budu připravený kdykoliv a bude pro mě ctí bojovat s takovým šampionem, jakým je Roberto Soldič. Doufám, že k tomu dojde brzy, snad na začátku příštího roku. Prostě to pojďme udělat.“

Khalidov patří k největším veteránům v KSW. V polské organizaci působí už od roku 2007 a jeden čas zde dokázal držet úctyhodných 14 vítězství v řadě. Tuto šňůru navíc zakončil ziskem titulu ve střední váze a v tu chvíli mu ležela celá soutěž u nohou. Poté však přišly 3 nepříjemné porážky a ruský bojovník si proto dal téměř rok pauzu. V říjnu 2020 se ale vrátil ve velkém stylu, svého posledního pokořitele Scotta Askhama sestřelil po 36 vteřinách a získal tak znovu šampionský pás. Od té doby se však v kleci neukázal.

To se ale zřejmě brzy změní, protože bylo evidentní, že Khalidov vzal Soldicovu výzvu velice vážně a dost možná už teď v zákulisí probíhají rozhovory s vedením o možném termínu tohoto potencionálního megazápasu. Pokud vše klapne, tak se máme rozhodně na co těšit.

Zdroje:  tisková zpráva - KSW

Nejnovější články