Českou thaiboxerku "Pocahontas" v Turecku o výhru okradli rozhodčí, nesouhlasně pískalo i publikum

Českou thaiboxerku "Pocahontas" v Turecku o výhru okradli rozhodčí, nesouhlasně pískalo i publikum Michaela Hlaváčiková v Turecku ukázala, že se může měřit se světovou elitou | zdroj: FOTO: Se svolením MT Olomouc

Thaiboxerka Michaela Hlaváčiková z Olomouce se vydala za obrovskou výzvou do Turecka, domácí šampionku sice porazila, rozhodčí jí přesto vítězství nedali.

Zatímco někteří bojovníci s výběrem soupeřů až přehnaně taktizují, jiní kývnou v podstatě na každou výzvu. Takový je i přístup Michaely Hlaváčikové z klubu Muay Thai Olomouc. Když se ozvali z Turecka, že hledají soupeřku pro domácí hvězdu Bedihu Taçyıldız, po poradě s týmem okamžitě kývli, přestože Turkyně nastupuje o dvě váhy výš. Zápas byl ale domluven podle pravidel K-1, kde by váha neměla hrát až tak zásadní roli jako třeba v MMA či thajském boxu.

"Jdeme se porvat prostě a udělat jako vždy brutální zápas!" vzkazoval trenér Tomáš Musil a jeho svěřenkyně přesně to v ringu udělala. O dost větší soupeřky se nezalekla, vytvářela tlak, byla aktivnější v útoku. První kolo vyhrála. V tom druhém se síly srovnaly. A pak přímý přenos na celé tři minuty bohužel zamrznul. Když se opět rozjel, Turkyně přebírala pohár pro vítězku.

"Věděla jsem, že soupeřka je světová špička. Proto první kolo bylo překvapivé, jak jsem vytvářela zápas a víc trefovala. Druhý kolo jsem podcenila, ale pořád jsem se dobře hýbala do stran. Ve třetím kole začala soupeřka fyzicky odpadat a já si prosazovala to svoje. Snad ještě někdy uvidíme záznam, ať každý může posoudit. Každopádně jsme spokojení s mým výkonem. Soupeřka po zápase poděkovala za super fight i celkově organizace byla skvělá. A taky po cestě do šatny místní Turci tleskali, když jsem procházela. Což umocnilo pocit, že jsme měli vyhrát," okomentovala pro nás situaci sama Hlaváčiková.

Podobně to vidí i její trenér. "Domácí po vyhlášení výsledku pískali, a to to bylo v Turecku, což znamená, že jsme jasně vyhráli. První kolo jasně naše, druhé kolo, když přimhouřím oči, tak bych dal Turkyni, ale klidně i Míše. Ale třetí kolo, které už asi nikdo nikdy neuvidí, neskutečný válec, tah na jednu branku a fantastický výkon Michaely a nulový a ustrašený výkon soupeřky."

Znovu se tak ukázalo, že vyhrát v cizině na body je často skoro nemožné. Hořkost z nespravedlivé prohry ale u olomouckého kouče přebije radost a hrdost. "Michaela, i když ne podle rozhodčích, ale podle všech ostatních porazila 6násobnou mistryni světa v Muaythai, 3x evropskou šampionku a mistryni světa v kickboxu Wako. Šla o 2 váhy nahoru a byl to famózní výkon. Domácí horkokrevní Turci nám tleskali na tribunách i potom v chodbě po cestě do šatny, to jsem ještě neviděl. Jsem šťastný, že naše dívčí část MTO Girls Power patří k nejlepším na světě a myslím to zcela vážně."

V thajském boxu se naštěstí na skóre moc nehraje a česká bojovnice si z Turecka veze cenné zkušenosti, které bude moci zúročit už 28. března před domácím publikem v Olomouci. Na galavečeru MTO FIGHT NIGHT: Memoriál Marka Tisoně 2024 ji čeká velezkušená polská jednička Dominika Filec.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články