Daniel Škvor vyhlíží MMA premiéru. Krále Undergroundu otestuje neporažený Francouz se "zabijáckým instinktem"

Daniel Škvor vyhlíží MMA premiéru. Krále Undergroundu otestuje neporažený Francouz se "zabijáckým instinktem" Daniel Škvor vs. Jan Gottvald | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Po spanilé jízdě projektem Oktagon Underground se Daniel Škvor chystá na zápas dle pravidel MMA a v cestě mu bude stát neporažený Oumar Sy.

Pro fanoušky MMA mohl být Daniel Škvor velkou neznámou. V rámci letošního projektu Oktagon Underground se však předvedl v plné parádě a dal jasně najevo, že patří mezi světovou špičku. Ještě aby ne. Mistr České republiky v K1 a mistr světa WAKO Pro má v kickboxu na kontě 42 zápasů, z nichž 29 dokázal urvat na svou stranu. Bojoval i v prestižní organizaci Glory, kde byl ale nucen nastupovat ve vyšší váhové kategorii, což se mu nevyplácelo.

Na chleba si Škvor ale nevydělává pouze zápasením. Pracuje také jako profesionální trenér, svěřence připravuje po technické i kondiční stránce. Pandemie onemocnění COVID-19 mu však udělala čáru přes rozpočet, proto dvakrát neváhal, když přišla nabídka na účast v Undergroundu.

Jan Gottvald si od Škvora hned v prvním kole vysloužil ostrý loket, po němž už se do souboje nevrátil. Martin Horský už dokázal přežít až do druhého kola, dokonce zvládl doručit jeden takedown, následný tlak už ale nevydržel. Ve finále Škvora přišel pozdravit kamarád Ivan Bartek, i toho však poměrně suverénně přejel hned v prvním kole, čímž se stal jedním z králů Undegroundu. V následném rozhovoru naznačil, že se nebrání další spolupráci s Oktagonem. „MMA mám rád, ať řeknou lidi, jestli teď 93 není trochu nudná.“

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Nebezpečný striker nicméně svým nekompromisním výkonem odradil všechny potenciální soupeře. Koncem listopadu hlásil, že je připraven na další zápas, na další vítězství. Zároveň ale konstatoval, že se o tanec s ním nikdo nehlásí. V žertu dokonce sliboval, že se nechá vzít na zem. Promotéři Oktagonu ale nakonec stejně museli přivézt soupeře ze zahraničí.

Na nabídku kývnul Francouz Oumar Sy. Ten si odbyl MMA premiéru poměrně nedávno, poprvé bojoval minulý rok v létě. Od té doby stihl ještě další dva zápasy. Podobně jako Škvor zbytečně na nic nečeká a duely s oblibou rozhoduje co nejdříve. Jako profesionál se ještě nepodíval do druhého kola, na kontě má dvě KO a jednu submisi (rear-naked-choke). Zdá se, že na Daniela Škvora tak čeká zajímavá výzva.

Dá se však očekávat, že bude maximálně připraven. Pod dohledem Andrého Reinderse trénuje s těmi nejlepšími bojovníky, jaké lze v našich končinách sehnat. Mezi nimi jsou například Karlos Vémola nebo Jiří Procházka. Už jen tito dva kolegové se mu určitě postarali o komplexní sparing.

Pokud se MMA premiéra vydaří, mohl by Škvor rozvířit stojaté vody polotěžké váhy, kde se toho v rámci posledních turnajů příliš nestalo. Zápas se uskuteční 30. 12. na turnaji Oktagon 20. K dispozici bude na stránkách Oktagon.tv.

Zdroje:  Oktagon MMA

Nejnovější články