David Dvořák vysvětlil, proč se po UFC nejspíš nevrátí do Oktagonu

David Dvořák vysvětlil, proč se po UFC nejspíš nevrátí do Oktagonu David Dvořák oslavuje výhru na Štvanici | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Český zástupce v nejlehčí divizi UFC naznačil, kam povedou jeho kroky, až bude muset zámořskou organizaci opustit.

“Nad Oktagonem jsem fakt nepřemýšlel,” odpověděl Dvořák s pobaveným výrazem na jednu z otázek v rámci vlastního vysílání. “Popravdě ani nevím, jak Oktagon platí a tak podobně.” V této souvislosti poukázal na jeden zásadní problém. “Oktagon, RFA a tyhle lokální ligy, když bych vzal ještě Cage Warriors a třeba KSW, tak samozřejmě nemají muší váhu,” vysvětlil. O přestupu do vyšší divize však "Undertaker" neuvažuje. “Bantam bych nešel, to je nesmysl.”

V nejlehčí váhovce je zkrátka těžké sehnat soupeře, podle Dvořáka by se mohl uskutečnit maximálně doplňkový zápas. “Jsem přesvědčen o tom, že by se v každé organizaci dal domluvit nějaký superfight, ve flyweight je dělal třeba Bellator, který nemá celou divizi. Kdybych nebyl v UFC, tak věřím, že se dají domluvit třeba dva superfighty v Oktagonu, RFA nebo KSW.”

Dvořák se chce věnovat MMA na nejvyšší úrovni ještě zhruba pět let. A zatím podle něj nenastal čas pro návrat na domácí rybníček. “Myslím si, že zatím nemá smysl to řešit… Jsem v UFC a vždycky mě bavilo reprezentovat Českou republiku. Mojí největší motivací vždy bylo zápasit co nejčastěji venku, objíždět svět.”

Pokud by se musel rozloučit s UFC, pak by si další působiště vybíral podle finanční odměny. “Je to samozřejmě o penězích, to si nebudeme nalhávat.” Ale důležitá je také možnost reprezentovat republiku v zahraničí a cestovat po světě. “Kdybych chtěl být v Čechách a hrát si na českou hvězdu, tak bych nikdy nešel do UFC. Mohl jsem být další čtyři roky v Oktagonu.” 

Ještě tedy pár let potrvá, než se “Undertaker” ukáže v tuzemské organizaci. “Myslím si, že na to bude čas třeba za tři, čtyři roky, to se může stát, nyní je na to příliš brzy. Ale nikdy neříkej nikdy, nebudu tvrdit, že se nic takového nestane,” prohlásil a naznačil, že existují nabídky, které se zkrátka neodmítají.

Během vysílání zmínil ještě jeden důležitý faktor, který snižuje šanci, že se vrátí do Oktagonu. “Nemyslím si, že jsem pro Oktagon úplně zajímavý… Já prostě nedělám trashtalk. Jedu si svoji cestu, ke všem přistupuju s respektem, chovám se slušně, mám rád zvířata, dělám charitu a podobné věci. Nejedu fet, drogy, skandály, trashtalk a spoustu dalších věcí. Navíc nejsem na dopingu, abych ze sebe udělal velké zvíře, takže to pro lidi není tak poutavé. Pro ně je to v podstatě nuda.”

I z toho důvodu si nyní váží skalních fanoušků, kteří jej podporují, aniž by od něj očekávali slovní přestřelky se soupeři a různé skandály. “Ti jsou pro mě daleko víc, než kdyby mi nějaká organizace zaplatila o půl milionu nebo o milion víc, abych dělal trashtalk za peníze,” řekl s tím, že by ze sebe nechtěl dělat komedianta. “Takže si myslím, že bych nebyl ani tak zajímavý, ale můžu se plést, nemusí to tak být.”

Po třetí porážce v řadě Davida nyní čeká poslední zápas ze smlouvy, který by chtěl stihnout do konce letošního roku. Pokud zvítězí a předvěde atraktivní výkon, pak je šance, že se s UFC domluví na dalším kontraktu. V opačném případě se bude muset poohlédnout po jiné příležitosti.

Zdroje:  David Dvořák - YouTube

Nejnovější články