Jsem na dně, přiznal David Dvořák po třetí porážce v UFC. Co s ním nyní bude?

Jsem na dně, přiznal David Dvořák po třetí porážce v UFC. Co s ním nyní bude? zdroj: Getty Images

Český zástupce v muší váze organizace UFC si bohužel připsal další porážku a jeho budoucnost je nyní nejistá. "Undertaker" nicméně věří, že ještě není všem dnům konec.

“Ve všech směrech jsem tomu dal maximum. Chodil jsem pravidelně na fyzio, na injekce kolagenu do věcí, které mě bolely, zranění, která jsem doléčoval z minulého zápasu. Stejně tak hodně tvrdé práce na trénincích, hodně jsme pořešili stravu,” zhodnotil David Dvořák během svého posledního vysílání. Náročná příprava se odrazila ve skvělé fyzičce, na niž poukazovala například rekordně nízká tepová frekvence.

Do zápasu navíc šel s dobře nastavenou hlavou, což vnímali i jeho trenéři v čele s Patrikem Kinclem. “Každý, kdo byl v mé blízkosti, věděl, že je to tak, jak to má být.” David ocenil skvělou atmosféru v hale, nic nebrálnilo tomu, aby si užil nástup. Zápas s náhradníkem Steveem Ercegem už ale nevycházel dle jeho představ.

První kolo si pohlídal, Australana zvládl pěkně natrefovat, byť také inkasoval pár úderů. Zlomový moment přišel ve druhém, když Erceg trefil parádní highkick. Ke smůle českého bojovníka se částečně prošel po zátylku, takže s ním pořádně zacloumal. “Dostal jsem se do problémů, byl jsem nahulený. Pak jsme se dostali na zem, soupeř tam měl hodně nepříjemné škrcení.” Dvořák přiznal, že byla gilotina opravdu těsná, nakonec se z ní ale dokázal vymanit. Pak už soupeř tahal za delší konec provazu a došel si pro vítězství na body.

Dvořák je po konzultaci se svým týmem přesvědčen, že o výsledku rozhodly drobné chyby, kterých Erceg dokázal využít. “Udělal jsem prostě víc chyb než můj soupeř. A to mě stálo zápas,” řekl s tím, že to samé platí i pro ostatní jeho prohrané duely. “Pro mě je to známka, že musím do zblbnutí makat i na těch sebemenších detailech, aby se tohle nestávalo.”

Bezprostředně po boji se Dvořák musel nějaký čas vzpamatovávat pod dohledem zdravotníků. “Nevím, co to bylo za stav, ale mé tělo se kompletně vypnulo. Měl jsem otřes mozku, byl jsem úplně mimo, nevím, jak dlouho.” Slabost se projevovala usínáním, nebyl schopen se ani postavit. “Dopadlo to tak, že mě Patrik Kincl vzal do náručí jako malé mimčo a odnesl mě.” Následně si ještě chvíli poležel na lehátku, než nabral potřebnou sílu. Na otřes mozku poukazovalo také zvracení.

Dvořák také nastínil, co s ním nyní bude. V prestižní zámořské organizaci nejprve nasbíral tři výhry, během posledních tří zápasů mu ale vítězství proklouzlo mezi prsty. “UFC by mě mohlo vyhodit, protože kdo nevyhrává, ten tam prostě nemá co dělat. Je to tvrdý byznys, kdo prohrává, jde z kola ven. Já věřím tomu, že jsme tam udělali dobré zápasy, všechno, co nám nabídli, zápasy na poslední chvíli a cokoli, co šlo a bylo v mezích, jsme vždycky brali, v každém souboji jsme nechali úplně všechno.”

Rozhodující zřejmě bude následující zápas. “Věřím, že bude, ve smlouvě je zapsaný, mělo by se tak stát. Rozhodně ho chci do konce roku. Jsou nějaké říjnové eventy, uvidíme, jak se pobavíme s trenéry, jestli mě budou chtít pustit do zápasu takhle brzy.” Dvořák si uvědomuje, že porážka už nepřichází v úvahu, v ideálním případě by mělo jít o atraktivní podívanou. “Dokud není po všem, tak to ještě neskončilo. Budeme pořád makat, já tomu svému snu věřím. Teď jsem úplně na dně, ale věřím, že se odtamtud dá jít nahoru.”

Zdroje:  David Dvořák - YouTube

Nejnovější články