Dnes je každej druhej fighter Conor z AliExpressu, říká Kalašnik. Sám při promování zápasu vsadil na humor

Dnes je každej druhej fighter Conor z AliExpressu, říká Kalašnik. Sám při promování zápasu vsadil na humor Andrej Kalašnik versus Tato Primera. | zdroj: FOTO: Se souhlasem Oktagon MMA

Měl by být jediným českým želízkem na OKTAGONu v Kolíně nad Rýnem. Nedávno Andrej Kalašnik pobavil vtipným videem. Jak se cítí přes sobotní bitvou? 

Pomáhá hodně v sebevědomí, a takovému klidu, když trénujete s nejlepším českým fighterem Jiřím Procházkou, a pak Vás čeká v uvozovkách všednější zápas v Oktagonu?

Určitě to pomáhá mentálně. Vidět, jak dře a jak k tomu přistupuje. To vše si pak můžu promítnout do svých tréninku. 

Víkendový Procházkův titulový zápas byl ukončen dle mnohých předčasně. Jak jste to viděl Vy? 

Na první pohled mi přišlo, že ten duel byl ukončenej brzo. Jiří však řekl po zápase, že byl out, takže asi nemá smysl debatovat coby, kdyby…

Pojďme k Vám. Ve starším rozhovoru jste říkal, že nedávná prohra Vám pomohla v tom, že jste změnil trénink. Na co jste se konktrétně zaměřil? 

Konkrétně se víc zaměřuji na sebe. Více se nyní soustředím na zlepšování postoje. Také proběhly nějaké změny v mém teamu. Jsem se svou aktuální přípravou spokojen.

Budete poprvé zápasit jako táta. Budete brát případný neúspěch s větším nadhledem? Nic nepřivolávám. 

Syn je moje motivace. Chci teď vyhrávat, abych mu zabezpečil lepší život a aby na mě byl pyšný v budoucnu. Neúspěch si nepřipouštím.

V čem bude spočívat největší nebezpečí soupeře? 

Soupeř je komplexní, a to je jeho nejsilnější stránka. 

V čem naopak může být Vaše velká výhoda?

Svou nejsilnější stránku chci ukázat v zápase. Nemám moc rád takové povídačky před zápasem, kdo je a není v čem silný. To se uvidí v zápase. Věřím, že jsem lepší bojovník a vyhraju. 

Kde jste se připravoval na zápas? 

Příprava probíhala v JETSAAM GYMu, plus jsem navštívil pražské gymy Gorilla MMA a Reinders MMA. Tímto klukům děkuji, že se o mě v Praze postarali a mohl jsem si pinknout pár kol. 

Jak vnímáte sebepropagaci bojovníků, o které mluví často promotér Ondřej Novotný? 

Nejraději bych byl, kdyby to fungovalo v MMA jak v olympijských sportech. Jednička v žebříčku jde s dvojkou žebčíčku. Vítěz dostane tolik a tolik peněz, ten, co prohraje o něco méně, atd. V MMA to tak není. Už je to showbyznys, takže to self promo je opravdu důležitý. Dříve jsem vsázel vše na sportovní stránku a bohužel to tolik pozornosti na moji osobu nepřineslo. Bavil jsem se o tom s přáteli, co mě dobře znají a sami řekli, že mám jít s kůži na trh a ukázat svoje druhé já, což je Vagabund z Brna se specifickým smyslem pro humor. Je výhoda, že si nemusím na nic hrát, jsem to opravdu já, jen jsem tuhle stránku asi záměrně skrýval jak v mediích, tak na sociálních sítích. Teď už mi je 29 let, je mi jedno, co kdo řekne, co si o mě kdo bude myslet. Dříve mi to jedno nebylo. Chtěl jsem do toho reelska dát trochu humoru, ukázat že mi MMA fighteři nejsme jen testosteronem naplnění ega. Nebaví mě totiž ten trashtalk a každej druhej zápasník je dnes Conor z AliExpressu. Chápu, že tím promují zápas, ale už vidím, že fanoušky ty trashtalky nebaví jako dříve. Já si vybral jinou cestu. Udělám si raději pr*el ze sebe a ostatních. Vidím, že to video lidi pobavilo, tak možná nechám lidi víc nakouknout do Gopnik Vagabund Slav lajfu (směje se). 

Budete mít ten prďácký knír i na zápas? 

Knír zůstane! Je to zdroj mužské síly!

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články