Do Česka přijede legenda MMA a K-1, bude vyučovat své bojové techniky

Do Česka přijede legenda MMA a K-1, bude vyučovat své bojové techniky zdroj: Profimedia

Milovníci bojových sportů by si do diářů měli poznamenat datum 20. dubna, v Praze totiž bude mít seminář Alistair Overeem, jeden z nejzkušenějších MMA bojovníků na světě.

Jméno Alistair Overeem zná pravděpodobně každý fanoušek K-1 a MMA. Obrovitý Holanďan se na scéně objevil už v minulém století, první profesionální zápas v kickboxu absolvoval v roce 1997, o dva roky později vyzkoušel také smíšená bojová umění a jako jeden z mála dokázala paralelně slavit úspěchy v obou sportech.

V dobách slavné japonské organizace K-1 sváděl v ringu bitvy s nejslavnějšími bojovníky zlaté éry kickboxu. V životopise má skalpy Badra Hariho, Gokhana Sakiho, Tyrona Sponga či legendárního "Dřevorubce" Petera Aertse, kterému v roce 2010 ve finále osmičlenné pyramidy vyfoukl titul. 

Následně se soustředil už jen na MMA, postupně získal titul v americké STRIKEFORCE i japonské DREAM. Posledních 10 let aktivní kariéry pak usiloval o pás také v UFC, avšak ten se mu získat nepodařilo. Po neuvěřitelných 67 zápasech pak pověsil malé rukavice na hřebík. Definitivní konec bojovým sportům ale neřekl, úspěšnou kariéru se totiž rozhodl zakončit v ringu organizace GLORY. Tam má přislíben rovnou titulový zápas proti Ricu Verhoevenovi, avšak zatím na něj bohužel nedošlo.

Už 20. dubna ale "Demolition Man" zavítá do České republiky, kam si ho ke svým pětadvacátinám na seminář pozval klub Penta gym Praha. Pokud se chcete od legendy něco přiučit, máme pro vás dobrou zprávu, místa jsou stále volná, více informací a přihlašovací formulář najdete na webu pentagym.cz.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Penta gym Prague (@pentagymprague)

Zdroje:  pentagym.cz

Nejnovější články