Dvořák je sice v UFC, ale nikdo o něm nemluví, rýpl si Novotný a pochválil potížistu z Oktagonu

Dvořák je sice v UFC, ale nikdo o něm nemluví, rýpl si Novotný a pochválil potížistu z Oktagonu Ondřej Novotný | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Ondřej Novotný se opět vyjádřil ke způsobu sebeprezentace MMA bojovníků. Jako promotér Oktagonu jde naproti zajímavým osobnostem, které jsou schopné (a také ochotné) přitáhnout pozornost, protože jak sám říká - bez show není byznys.

Pochopení naopak nemá pro bojovníky, kteří o pozornost tolik nebojují a soustředí se výhradně na sportovní stránku. Téma znovu otevřel v pořadu Tribuna na Radiu Wawe. “Krásný příklad je David Dvořák, který je v UFC. A co jako? A co? Asi si splnil nějaký svůj sen, ale úplně upřímně - kdyby byl v Oktagonu, tak je daleko známější, má daleko víc peněz od sponzorů a pravděpodobně i od nás, má daleko víc zápasů, ale asi si splnil nějaký svůj sen. Teď ale třikrát prohrál. A co? A kdo to ví? Koho napadne se o tom vůbec bavit?”

Novotný nicméně nesouhlasí, že by sportovní stránka ustupovala do pozadí, že by dostávali přednost lidé, kteří si to nezaslouží. “Svět není spravedlivé místo k žití a jen na zásluhy se tady nehraje. Když chceš mít skvělý sport, tak buď amatér. Nebo sis vybral špatný sport, když chceš být ultra zavřený. Dokud ale budeš všechny porážet, tak budeš samozřejmě respektovaný.” Problém dle jeho slov mají “nudní” bojovníci střídající výhru s prohrou.

Jako další příklad si vybral Václava Mikuláška. “Doufám, že se na mě nebude zlobit,” utrousil. “Je asi daleko větší showman, než je zápasník. Ale i tak podstupuje tréninky, zápasy, snaží se. Našel svou notu, která funguje, nějakým způsobem komunikuje s lidmi, oni ho za to mají rádi, nebo nenávidí - obojí je v pořádku.”

Kontroverzní bojovník podle něj střízlivě přistupuje ke svým možnostem. “Jeho sportovní ambice asi těžko bude získat titul Oktagonu ve váze do 84 nebo 93 kilogramů.” Jeho pozici připodobnil k některým fotbalistům z první ligy, kteří si uvědomují, že mají opravdu malou šanci na zajímavý přestup. “Ale Venca si našel svou vlastní ligu, kterou vytvořil. A kdykoli s ním kdokoli zápasí, tak na něj dopadne jeho záře… Každý chce zápasit s Vencou Mikuláškem. Je to stejné, jako když chce každý zápasit s Karlosem Vémolou.”

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)


Jistý nepoměr podle něj panuje také mezi Patrikem Kinclem a Karlosem Vémolou. Zatímco na českého “Terminátora” se stále stojí fronty, o tanec s nynějším šampionem střední váhy jen tak někdo nestojí. “To nás vůbec nezajímá, vůbec nám nemá co dát, my chceme zápasit s Vémolou,” parafrázoval odpovědi, které slýchává, když se snaží naverbovat další bojovníky do střední váhy.

Ze zmíněných zápasníků se v nejbližší době představí Mikulášek s Vémolou, oba se nyní připravují na své soupeře, s nimiž se potkají na Štvanici. Turnaj Oktagon 45 proběhne ve dnech 28. a 29. července.

Zdroje:  Tribuna

Nejnovější články